Play-outs voor Dames 1 na verlies tegen Zwolle

Verslag

Apollo 8 heeft op zondag 27 januari haar zesde nederlaag op rij geleden. In Borne was nummer vier van de ranglijst Regio Zwolle Volleybal met 0-3 (21-25, 16-25, 20-25) de betere ploeg. Door het verlies zakte de Bornse formatie naar de negende plaats in de eredivisie en is het veroordeeld tot het spelen van play-outs. Inzet dan is een verlenging van het verblijf in de eredivisie.

Passend onder druk

‘Zwolle dwong ons door een goede serve tot voorspelbaar volleybal. We stonden passend behoorlijk onder druk en konden daardoor weinig variatie in ons spel aanbrengen’, zegt passer/loper Carlijn Oosterlaken. ‘We hebben maar kort de tijd om de nederlaag te verwerken en richten ons vizier dan vol op de bekerwedstrijd van woensdag’, besluit Oosterlaken.

Redelijk niveau, onnodige fouten

‘Bij vlagen haalden we een redelijk niveau. Door de druk op onze passlijn en op sommige momenten ook onnodige fouten zat er voor ons geen setwinst in’, zegt trainer Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘Aanstaande woensdag spelen we de halve finale van de nationale beker tegen Set-Up ’65 uit Ootmarsum. We gaan er alles aan doen om de onnodige fouten uit ons spel te halen en ons te plaatsen voor de finale.’

De halve eindstrijd van de beker begint woensdag 30 januari om 19.30 uur in sporthal De Veste in Borne.

Details

Datum Tijd League
21 januari 2019 14:30 Eredivisie Dames

Resultaten

Team123T
Dames 12116200
Djopzz VC Zwolle Topvolleybal2525253

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland