Overtuigende overwinning Dames 1 op FAST

Verslag

Dames 1 won de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van FAST Flamingo’s Activia uit Gennep. De thuisploeg boekte met duidelijke cijfers een overwinning (3-1) en zag concurrent Dros/Alterno verliezen. Hierdoor stijgt Apollo 8 naar de achtste plek op de ranglijst en heeft hierdoor al twee punten op zak voor de play-outs.

Apollo 8 had een valse start en verloor de eerste set met 19-25. In de tweede set herpakte het Bornse team zich en trok het initiatief naar zich toe. De set werd met 25-21 gewonnen en trok daarmee de stand gelijk (1-1). Apollo 8 denderde door en met veel servedruk wist de nummer zes van de competitie geen vuist te maken in Borne. Zowel de derde en vierde set werd met overtuigend volleybal gewonnen (25-19 en 25-13). Apollo 8 won daarmee de laatste reguliere wedstrijd in de competitie met 3-1.

Degradatiepoule (play-out)

Met 18 punten uit 18 wedstrijden komt de Bornse formatie op de achtste plek van de competitie terecht. Dit houdt in dat Apollo 8 samen met Dros/ Alterno (nr 9 ) en Pharmafilter US (nr 10) uitkomt in de degradatiepoule. Deze competitie gaat starten in het eerste weekend van maart. Het team dat als laatste eindigt zal degraderen naar de topdivisie. De andere twee teams komen volgend seizoen uit in de eredivisie. Omdat Apollo 8 in de reguliere competitie boven Dros/ Alterno en Pharmafilter US wist te eindigen neemt het team twee bonuspunten mee naar de play outs. Dros/ Alterno start de dubbele competitie met een bonuspunt. Pharmafilter US start zonder punten. Dit omdat zij laatste zijn geworden in de reguliere competitie.

Goede generale

‘Vandaag hebben we een goede generale gespeeld voor de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport volgende week’, zegt trainer Thijs Oosting na de overwinning. ‘We speelden in de eerste set stroef, maar in het tweede deel van de set zag je al dat de wedstrijd ging kantelen. We vonden steeds beter het midden en blokkerend en verdedigend stond het prima. Al met al een verdiende en duidelijke overwinning. We kunnen ons nu met een goed gevoel richten op de bekerfinale en de verdere competitie.’

Details

Datum Tijd League
10 februari 2019 14:30 Eredivisie Dames

Resultaten

Team1234T
Dames 1192525253
ARBO Rotterdam/FAST252119131

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland