DS1 – Eurosped

Verslag

Ongeveer 500 bezoekers zagen op woensdag 12 december Eurosped uit Vroomshoop in drie sets winnen van Apollo 8 (0-3). In de regionale derby liet de ploeg van Jan Berendsen zien dat het niet voor niets op de tweede plek van de ranglijst staat.

Eurosped nam aan het begin van de wedstrijd direct het initiatief in de wedstrijd. Apollo 8 had moeite met de servedruk en sterke blokkering en kwam in de eerste twee sets niet in haar spel. Beide sets werden verloren met 17-25. De Bornse dames, zonder de geblesseerde Antoinette Posthuma, gingen in de derde set goed van start. Er was meer variatie in het spel en de aanvallers wisten handiger gebruik te maken van de blokkering van Eurosped. Beide teams gingen tot 15-15 gelijk op en trakteerden de toeschouwers op een aantal mooie rally’s. In de eindfase van de set liet Eurosped zien dat het in de top van de eredivisie speelt. De ploeg nam het initiatief over en won de set (20-25) en de wedstrijd in drie sets.

Betere ploeg

‘Eurosped was vandaag duidelijk de sterkste’, vertelt Marlon Stevelink. ‘Vooral de blokkering was een ware plaag en aan onze kant hadden we het passend ook moeilijk. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel en konden we het Eurosped bij vlagen moeilijk maken. Helaas was dat niet voldoende om een setje van ze af te snoepen. We hebben ervan genoten dat er weer zoveel mensen zijn komen kijken en de muzikale ondersteuning van kapel Wie d’r Bie zorgde voor een mooie sfeer.’

Teleurstellend begin

Trainer Bart Oosting na de wedstrijd: ‘Natuurlijk weet je op voorhand dat je tegen een topteam als Eurosped het moeilijk gaat krijgen. Maar ons spel was vooral aan het begin van de wedstrijd enigszins teleurstellend.  Gelukkig lieten we in de tweede helft van de wedstrijd beter volleybal zien. Daar kunnen we op voort bouwen, want zaterdag 15 december staat opnieuw een moeilijke wedstrijd op het programma. VC Sneek komt op bezoek in Borne. In de uitwedstrijd waren zij de betere ploeg, maar toen hebben we wel een redelijk goede wedstrijd gespeeld. Als we zaterdag scherp weten te beginnen kan het een interessant duel worden.’

De wedstrijd tegen VC Sneek begint zaterdag 15 december om 19.30 uur in sporthal De Veste in Borne.