DS1 – Alterno

Verslag

Op zaterdag 30 maart speelde Dames 1 haar laatste wedstrijd van het volleybalseizoen. In de eigen Veste werd een 3-1 overwinning op Dros Alterno uit Apeldoorn geboekt. De debutant in de eredivisie sloot hiermee de competitie af en eindige op een zevende plek.

Een week eerder had de Bornse formatie zich al veilig gespeeld met een 0-3 overwinning op Pharmafilter US. Ook tegenstander Dros Alterno was door de winst van Apollo 8 zeker van lijfsbehoud. Voor de wedstrijd in Borne stond niets meer op het spel, maar de ploeg van Thijs en Bart Oosting was erop gebrand om voor thuispubliek de competitie goed af te sluiten. Apollo 8 wist dit waar te maken en won de wedstrijd met 3-1 (25-12, 18-25, 25-23 en 25-9).

Goed debuut op hoogste niveau

‘We kijken terug op een goed seizoen en het is mooi dat we dat vandaag met winst hebben afgesloten’, vertelt speelster Benthe Olde Rikkert. ‘Met het bereiken van de bekerfinale en handhaving in de eredivisie zijn de vooraf gestelde doelen behaald. Zuur was dat spelverdeelster Marlon Stevelink vandaag is uitgevallen met een blessure. We bedanken iedereen voor de support in het afgelopen seizoen!’

Wedstrijd in teken van afscheid

‘Het is fijn dat we de play-outs goed hebben afgesloten. Met drie overwinningen en een nederlaag eindigen we als nummer 7 van Nederland. Naast het bereiken van de bekerfinale is dat een goed resultaat’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Vandaag kregen alle speelsters speeltijd en daarnaast stond de wedstrijd in het teken van afscheid van een aantal speelsters. Inge Molendijk en Carlijn Oosterlaken werden tijdens het seizoen aan de selectie toegevoegd en stoppen. De twee jonge talenten Floor Steenwelle en Tess Leemreize hebben dit jaar mogen snuffelen aan de eerste selectie. Volgend jaar zien we hen terug in de dameslijn van Apollo 8. Ook stoppen Benthe Olde Rikkert (vier jaar eerste team), Marlon Stevelink (twee jaar eerste team) en Antoinette Posthuma. Zij namen zaterdag ook afscheid.

‘Antoinette viel dit seizoen helaas uit met een ernstige knieblessure. Zij speelde dit jaar haar zestiende seizoen in de eredivisie. Ze mag met recht een volleybalicoon genoemd worden en we zijn er trots op dat ze de laatste drie jaar van haar carrière bij Apollo 8 heeft gespeeld. Naast enkele speelsters werd ook stilgestaan bij data-analist en assistent Bastiaan Roelofs. Hij was drie jaar verbonden aan de eerste selectie en stopt na dit seizoen.’

Details

Datum Tijd League Tickets
30 maart 2019 20:00 Eredivisie Dames Tickets

Resultaten

Team1234T
Dames 1251825253
Alterno Apeldoorn12252391

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland