Debut van Nienke en Kim in Heren 5

Verslag

Als arts en verzorger zijn wij (Kim en Nienke) gevraagd om vandaag een wedstrijdverslag te schrijven. Met de neurologische test, pleisters en tape mee, nemen we onze taak zeer serieus en hebben we alle spelers vooraf gecheckt. Iedereen kan meespelen! Wij denken dat ze dat wel kunnen vandaag. De heren geven zelf een prognose van 3-2 verlies. Wij houden jullie op de hoogte.

Tijdens het inspelen in een cirkel wordt de eerste score gemaakt in de basket (spoiler: dit is de eerste en enige). Is dit een goede of slechte voorspelling? Daarna beginnen ze toch nog maar met inlopen, misschien toch wel handig. Wij vinden ze zo allemaal knieheffen een beetje op dressuurpaarden lijken (shht niet tegen ze zeggen). Kuipers benoemt bij het inspelen zijn tactiek: alle ballen naar de bank passen. Vinden wij niet zo goed idee, krijgen we geen punten voor.

Tijdens het inslaan wordt nog even geklaagd: het net hangt te laag. De scheids geeft aan dat er geen meetlat aanwezig is, toch een nadeel van op een trainingsavond spelen. Thomas spant het net toch maar wat hoger en ja hoor waar het eerst nog niet erg lekker liep gaan de ballen nu met volle kracht naar beneden.

Nummers 1, 5, 7 en 9 van de tegenpartij zijn linkshandige spelers, krijgt het team van coach Marcel te horen. Ze hebben veel slagkracht en wij hebben niks te verliezen. Vol er voor gaan! Nummer 7 aan de overkant loopt nu al te klagen dus dit wordt gezellig. Nummer 9 kan ook mooie gezichten trekken.

Set 1

We beginnen met serve. Helaas uit, dat is jammer [even wennen aan de Gala-bal – red. ?]. De tweede bal prikt Gerben mooi in het midden bij de tegenstanders. Helaas is de serve van onze halve mister clean tegenstander best wel goed. Daar hebben we moeite mee.

Nummer 7 van de tegenstander maakt meermaals netfout. Ach Ruben weet ook een voetfout te maken zonder dat het wordt gezien.

Kuipers zit er net niet bij, Marcel ziet het al fout gaan en vraagt met 7-1 achterstand om een time out.

Gerben denkt payback time en valt aan: via de handen uit. Jelle vindt dat een goed idee en slaat hem door het blok heen. De volgende aanval zit Pollux per ongeluk onder de bal, helaas weet niemand voor wie de bal is en valt hij in het midden. Fijn is dat de tegenstander af en toe ook uit serveert. Met een touche van de tegenstander met dank aan Nick is er een score. Hij valt weer uit, ze twijfelen of het een touche is. Echter was deze niet te missen (vinden wij ? ).

Ze hebben er aan de overkant toch van geleerd, nu hangt er wel een goed blok. Ruben maakt vanuit de pass een aanval één punt. En dit keer valt hij in het veld. Gerben zit er lekker bij en maakt een killerblok.

Kuipers zat mooi onder een aanval maar gaf helaas daardoor een set up aan de tegenstander maar die sloeg toch lekker uit. Djorro maakt een donders mooie aanval de tegenstander had hem helaas goed in de pass!

Met 17-9 volgt de tweede time-out. Beide heren teams worden toch nog een beetje opgevoed door de scheids en moeten echt wachten op het signaal om het veld in te mogen.

Lopen er drie passers pakt niemand hem, hoe kan dat nou. Marcel trekt de conclusie toch maar: ‘het is toch hopeloos he’.

Het loopt allemaal niet zo lekker, 20-12 achterstand. Maar het is fijn dat de tegenstander weer uit slaat we kunnen mogelijk weer een puntje scoren.

We slaan hem zo hard het blok in dat er bij de tegenstander bloed is. Helaas hebben ze geen arts of verzorger bij zich. Gelukkig valt het mee en doet hij gewoon weer mee.

De Vries staat als een kangoeroe te springen. En vertelt nog even dat hij zo het veld in gaat, alsof we dat niet konden zien. Jelle maakt met de serve een ace! En langzaam komt voorzichtig de sfeer weer terug 23-15. We komen langzaam terug 23-17. Jelle is nog steeds aan serve.

Helaas mooie terugkomst maar toch met 25-19 voor Pollux.

Set 2

Marcel geeft nog even aan dat de serve goed moet. Zonde van de puntjes die weg worden gegeven. Hij zet er ook meteen al zijn drie wissels in.

Twijfels twijfels en de bal valt dan toch nog aan de verkeerde kant op de grond. De bal vliegt toch wel heel erg dicht naar de bank. Nienke zegt kom maar, Kim denkt als oplossing hiervoor gevonden te hebben om achter de bank te gaan zitten.

Djorro zit er lekker bij en maakt een super mooi blok. Zichtbaar is dat er meer aanvalsdruk is van de heren en dit levert punten op! 3-3.

De tegenstander is toch van mening dat het net hoog hangt en het veld te klein. Zeker nummer 9 heeft er moeite mee. Tja nummer 1 merkt het ook.

De tegenstander voelt het toch nog een beetje warm onder de voeten en vraagt een time-out aan. Marcel is enthousiast en positief over het spel! Lekker jullie eigen spel blijven spelen.

Djorro is eens met het advies en maakt weer een meester aanval en scoort 5-7.

De Vries blijkt ook aardige set up te kunnen geven. Helaas lukt de aanval nog niet zo. 11-10. Het blijft spannend ze gaan gelijk op.

Ook Thomas op spel probeert af en toe een aanval als De Vries passt. Ook Remco doet een poging tot set. Later in de rally eist Kuipers de set op. Helaas passt Gerben hem horizontaal i.p.v. omhoog daar gaat één punt naar de tegenstander. Dikke pech.

Gelukkig vinden de tegenstanders nog steeds dat het net hoog hangt en het veld te klein. De Vries maakt een pracht van een ace! Lekker rollend over het net.

Wanneer de tegenstander een set up krijgt, slaat hij hem naar beneden vlak achter de drie.

Dan gaat hij toch nog via het blok uit. Dat is weer een punt. 16-16 geluk. Djorro maakt een mooie aanval en het is 16-17.

De scheidsrechter houdt angstvallig het net vast. Zou ze bang zijn dat het net anders naar beneden zou vallen? En weer Djorro één punt met een rechtdooraanval.

Het blijft spannend 20-20 en de tegenstander aan serve. Het helpt hun niet aan één punt 20-21. Wanneer er een vrije bal is, staat Remco heerlijk het net te knuffelen.

20-22 helaas weet de tegenstander Djorro te vloeren. Liefde voor de vloer 21-22. Oeh lala spannend 22-22. Willen ze de ultieme set tijd eruit halen? Maak dan liever langer rally’s met punten voor ons.

Na een mooie aanval van De Vries valt hij daarna aan en slaat hij helaas uit. 23-22. Marcel kiest nog even voor een time-out. Die time-out levert een punt op, want nummer 1 van de tegenstander vond het net toch te hoog hangen.

De Vries maakt een mooie prik bal achterin 24-23. Helaas via de pass het plafond 24-24. Wat hun kunnen wij ook. Met een pracht van een aanval van Gerben komt hij via de pass bij de tegenstander tegen de muur. 24-25.

Daarna staat hij met een prikbal op de grond 25-25. Hè hè ze serveren weer uit 25-26. Tja een slechte pass en het 26-26. Helaas een netfout die de scheidsrechter dacht te zien. 27-26.

Marcel voorspelt na de set van de spelverdeler wat het wordt. De tegenstander maakt ze af. Dikke pech 28-26.

Set 3

We beginnen lekker met het eerste puntje voor Apollo. Scheids ziet de antenne niet, maar ja dan laat Pollux hem toch lekker op de grond vallen: is ook goed. Hij wordt lekker over het blok heen geprikt en we hebben weer een punt.

Kuipers komt het veld uit met: ‘die bal had ik kunnen hebben’. Djorro trapt de bal via de muur naar de tegenstander, iets met hogere wiskunde.

De tegenstander slaat de bal nog even onder het net door, is ook leuk mogen wij ook nog een bal aanraken.

Broertjes Schiphorst kunnen het ook wel met zijn tweeën vinden: dus daar gaat die, in twee keer het net over, set-upje van Gerben en aanval van Ruben, gaat niet helemaal lekker puntje voor Pollux. Marcel vraagt toch maar even een time out aan met 10-5 achterstand.

En dat was het waard: volgende punt is voor Apollo. Met twee blokjes van Apollo geeft Pollux het op en speelt hem toch maar tegen de antenne.

Remco slaat hem vlak over het net heen en dat betekent ace. Dit keer ziet de scheids de antenne wel maar ja hij is ook maar een paar centimeter van haar gezicht dan moet je wel.

Met een blok van Roel en Ruben is het puntje van een lange rally voor Apollo. Dat maakt het 20-16 voor Pollux. De scheids moest de netfout toch nog toegeven want Pollux gaf toe, jammer voor haar.

Set 4

Op naar de vierde set. Zullen de heren nu een puntje pakken? Hoorbaar is dat de communicatie weer terug is 0-1. Met een mooi blokje van Ruben toch nog een puntje.

Jelle slaat hem lekker langs het blok. Zo moet het wel goed komen toch?? Jelle prikt nummer 8 nog even naar de grond. De spelverdeler van de tegenstander vergeet ook nog even hoe je bovenhands moet spelen.

Om het makkelijk te maken voor de scheids speelt Pollux hem nu te overduidelijk tegen de antenne. Voor nummer 4 aan de overkant hangt het net te hoog dus staat het 12-12.

Thomas gooit er met de opslag nog een ace achteraan en we staan voor. De Vries slaat hem via blok uit en we staan voor met 15-12.

Pollux vraagt toch maar even een time-out aan. Remco krijgt een set up van de tegenstander en we staan zo 4 punten voor, Remco laat ook nog even zien dat hij met een set up van eigen spel het ook wel kan. Blokken gaat op mid ook wel lekker. 3 punten voor Remco.

Jelle kan ook wel aanvallen met set up van de tegenstander en dat laat hij ook zien. Dat maakt het dan 20-14 voor Apollo.

Ook voor nummer 2 bij Pollux hangt het net te hoog. Met de aanval van Nick kunnen ze nou net niks dus dat betekend 22-16.

Jelle kan nog wel een keer om dat blok heen en het is 23-17. Met de ballen van Jelle naar mid kunnen ze ook niks dus, 24 punten. En Nick maakt het af met de opslag neemt Apollo toch nog een puntje mee naar Borne.

Dan kunnen we terug naar Borne, we maken nog even een tussenstop bij de Mac. Morgen weer werken, de mening is toch echt dat die wedstrijden op vrijdag wel lekker zijn. Dan kan er gewoon lekker bier gedronken worden.

Wij bedanken de heren voor hun inzet en zeker ook de coach om dit team in goede banen te leiden.