De vloek van Dames 7

Verslag

Er was eens een damesteam dat uitkwam in de tweede klasse. Destijds nog bekend onder de naam Dames 8. Het eerste seizoen dat dit team bij elkaar kwam, leek alles voorspoedig te verlopen. Natuurlijk moest er nog op elkaar ingespeeld worden, maar aan het einde van het seizoen was een stabiele middenmoot een feit. Doordat de dames en trainer ambitieus waren, werd er besloten dat een kampioenschap ook zeker een mogelijkheid zou moeten zijn. 2019-2020 was het ideale seizoen om dit te waarborgen, echter hadden de dames daar nog wel wat versterking bij nodig. Deze versterking werd gevonden in een voormalig Meisjes-A team. Vol goede moed en energie begonnen de dames en hun trainer aan het nieuwe seizoen.

De allereerste wedstrijd werd eind september gespeeld. Een spannende wedstrijd, want na een 2-2 stand moest er een vijfde en beslissende set gespeeld worden. Deze werd gewonnen door het damesteam van Apollo 8. De tegenstander werd beschreven als een lastige en een potentiële concurrent in de strijd voor het kampioenschap. Dat de winst aan de kant van Apollo bleef, was alleen maar positief te noemen.

Een week later speelden de dames opnieuw een wedstrijd. Hiervoor moest er een reis gemaakt worden naar Geesteren. De eerste set werd vol overtuiging gewonnen. Gedurende de tweede set liet Apollo 8 Dames 7 de tegenstander toch wat dichterbij komen, maar trok de winst toch naar eigen kant. In de derde set kwam de ommekeer. En ook de vierde set werd verloren. Een vijfsetter moest de winnaar van de wedstrijd bepalen, maar mentaal gezien had dames 7 een enorme klap gemaakt en verloor de wedstrijd met 3-2. De tweede vijfsetter was een feit.

Langzaam maar zeker begonnen er ook steeds meer dames uit te vallen. Een schouderblessure, een verstuikte enkel en een polsblessure zorgden voor de nodige ophef. Wedstrijden waarbij het gehele damesteam compleet was, begonnen zeldzaam te worden. Dat de volgende wedstrijden wederom vijfsetters werden, begon opvallend te worden (3-2 winst en 3-2 verlies).

Tussenstand: 4 vijfsetters uit 4 wedstrijden.

Na een paar weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, brak de maand november aan. Een nieuwe maand, nieuwe kansen, nog altijd veel geblesseerden. Het spelen van vijfsetters was vervelend, desondanks werden er grappen over gemaakt. Al werden deze steeds bitterder en bitterder.

Ook de maand november kon de vloek van Dames 7 niet doorbreken. Wederom werd er een vijfsetter gewonnen én een vijfsetter verloren. Tussenstand: 6 vijfsetters uit 6 wedstrijden.

De enkele keer dat speelsters van Dames 7 werden gevraagd om in te vallen bij andere teams, kwamen er ook opvallend veel vijfsetters voorbij. De vloek is real…

Op zaterdag 16 november moest het dan toch écht een keer gebeuren. De tegenstander stond aanzienlijk lager in de competitie, want ondanks al die vijfsetters staat Dames 7 alsnog in de top 5 van de poule. Door de vele uitval werd er versterking gevonden uit de B1 en uit Dames 6.

Dames 7 begon vol positieve energie aan de wedstrijd. De eerste set werd overtuigend gewonnen (25-11). Aan het einde van de set werden al weddenschappen afgesloten met de trainer/coach, want als er zo doorgespeeld werd, zou die vloek eindelijk doorbroken kunnen worden! Helaas werd er te makkelijk gedacht over de tegenstander. Er ontstond chaos en voor dames die doorgaans zo veel spreken, viel de communicatie onderling een beetje tegen. De tweede set werd verloren (20-25). Mentaal deed dit spelletje veel met de dames want de derde set werd niet veel beter (22-25). Tijdens de setwissel werd besloten dat de vloek van Dames 7 nog maar een weekje door moest gaan, want verliezen zouden we toch echt niet doen. De dames begonnen weer te praten, er werd weer aangevallen en het spel leefde op. De vierde set was -eenvoudig- in de pocket (25-14). Wederom een vijfde set. Gelukkig bleven de dames scherp en werd ook deze vijfde set in eigen zak gestoken (15-10).

Tussenstand: 7 vijfsetters uit 7 wedstrijden.

Wie of wat helpt de vloek doorbreken?

Ieder sprookje heeft een happy end, maar die van Dames 7 is nog altijd zoek. Wie of wat kan de dames helpen om deze vreselijke vloek te doorbreken en het team alsnog naar het kampioenschap te helpen? Het winnende idee/persoon/iets wordt rijkelijk beloond! (Wat deze beloning is, houden we nog even geheim…)

Details

Datum Tijd
16 november 2019 17:00

Resultaten

Team12345T
Dames 725202225153
Pollux DS 111252514102

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland