De eerste vijf punten voor meisjes B3

Verslag

Op deze mooie zonnige zaterdag vertrok de MB3 vanaf de Veste om 12.30u naar Wierden. Daar wachtte ons de MB2 van WVC Volley.

Een wedstrijd zonder Ingrid (want zij genoot welverdiend van een concert) togen we met 8 meiden, een coach en drie auto’s met chauffeuses richting snelweg… Dat op zich blijkt al een dingetje, want welke afslag is nu die van de snelweg! 350m blijkt een enorm verschil te zijn.

Creatief autorijden ten top, maar met een paar minuten rondjes rijden konden we op weg naar de Dikkenshal. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen.

In Wierden zijn er vier velden in opbouw, en de zaal loopt snel vol. We jagen H2 van WVC Volley van ons veld naar hun eigen speelveld, en beginnen aan onze warming up. De scheidsrechter meldt zich bij Kira voor de spelerspasjes, en is blij verrast met ons cadeautje. Niet alleen is het “de week van de scheidsrechter”, ze maakt ook nog eens haar debuut. De wedstrijd werd tevens ondersteund door twee telsters, die het erg druk hadden de kleine vakjes voor de opstelling in te vullen.

De eerste set begon vrij chaotisch, want terwijl Miranda even niet oplette (ze had het druk met de telsters), besloten de dames in een omgekeerde rotatie te beginnen. Oeps, wat is nu het verschil tussen links en rechts en waar moet ik toch naartoe. Je ziet de verwarring op de gezichten.

Na een paar punten werd het dan ook al snel tijd voor een time-out. Even weer iedereen vertellen wat ook alweer de bedoeling was en waarom het anders gaat dan anders en de looppatronen verschillend zijn. Vervolgens komt Pleun aan opslag. De telsters vallen in katzwijm van haar mooie opslag  en slaken bewonderende kreten. Ze vergeten bijna te tellen.

De set gaat gelijk op tot de 10 punten, en dan weten we een gat te slaan. Eerst slaat Jet een viertal mooie opslagen achter elkaar, en vervolgens blijkt het dat Lynn ook warmgedraaid is. Ze brengt de stand naar 20-12. Maar dan loopt de pass jammer genoeg even wat minder en komt WVC Volley iets dichter bij. Gelukkig herpakt de B3 zich goed en mag Kira de set uitserveren. Het wordt uiteindelijk een mooie 25-17 voor ons. Deze set is binnen!

In set twee beginnen we openend erg goed met een mooie aanval van Jet die daarmee gelijk de opslag terug haalt naar Apollo 8. Bij een stand van 17-12 denken we zelfs al even dat we er zijn. Echter weet WVC Volley zich goed te herpakken, en twee speelsters van hen weten met een fraaie opslagreeks WVC Volley op een voorsprong te brengen tot 18-20. En dan komt Britt aan opslag… Het team maakt geen fouten meer, en weet een setstand te noteren van 25-20. Ook set 2 is voor ons.

De derde set beginnen we meteen met een voorsprong, en eigenlijk geven we deze niet meer uit handen. Niet alleen gaat het serveren in deze set erg goed (koploper in deze set is Floor met een reeks van 6 punten achter elkaar). De aanvallen in deze set wisselen mooi, van net achter het blok, tot achter in het veld. De tegenstander weet er geen raad mee. Een setstand van 25-16 in ons voordeel maakt dan ook duidelijk dat we aan de winnende hand zijn.

In set 4 nemen we een voorsprong maar geven die vervolgens weer weg. We staan met 15-12 achter als het tij gelukkig weer in ons voordeel keert. Maud en Floor brengen de setstand op 25-17 in ons voordeel. De eerste 5 punten in deze competitie zijn binnen. Het was een mooie middag voor ons in Wierden.

En mocht u nu denken, hoe heeft die coach dit allemaal bij kunnen houden. Dit verslag heeft u te danken aan de statistieken van Ellen! Gelukkig kan ze, ondanks haar geblesseerde hand nog wel de statistieken bij houden…