De corona-virus pestwedstrijd (DS12)

Voorbeschouwing

In verband met de maatregelen die zijn getroffen door onze goeie maat M. Rutte voor onze iets minder goeie vriend C. Orona ging onze wedstrijd niet door.

Dit was natuurlijke een flinke tegenvaller voor ons aangezien we weken/maanden hebben getraind om Devoc een koekje of virusje van eigen deeg te geven.

Maar helaas, de overheid dacht hier iets anders over.

Aangezien wij elkaar niet goed kunnen missen hebben we maar met een groot deel van het team besloten om dan maar een competitief potje te gaan pesten bij Steeg. Onder het genot van natuurlijk een wijntje en een plankje ‘smullerij’.

Natuurlijk hielden we rekening met de huidige voorzorgsmaatregelen en waren we op 2 meter afstand van elkaar, gaven we ellebogen en gingen we na elk potje even handen wassen de kaarten desinfecteren.

Potje 1:
De focus zat er lekker in en we gingen er vlot doorheen. Er was een goede strategie en de kaarten werden goed neergelegd. Amber won deze pot. Hierna kwam Kim zich voegen bij deze bloedstollende competitie.

Potje 2:
Deze pot was niet zo enerverend voor Carlijn.
Carlijn mocht 15 kaarten pakken door de drie jokers die werden opgelegd. Sorry Carlijn. Tessa was akelig stil. Zij maakte het gezegde goed waar: als twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen. Nu zijn we geen honden en is dit geen boxing influencers met fabiola en vonneke maar oké.

Potje 3:
Carlijn was klaar met Anouk en haar pestkaarten. Kim was bijna op haar hoogtepunt maar werd door verschillende tegenstanders geblokkeerd. Anouk was de uiteindelijke winnaar. Carlijn kon Anouk wel achter het behang plakken.

Potje 4:
Hier weet ik niet zoveel meer van. Alleen sat Kim de winnaar was.

Potje 5:
De focus was weg en de kaarten werden niet lekke meer op tafel gelegd. De komst van Mirte en de plank ‘smullerij’ waren toch te veel prikkels om te weten welke kant we nou op gingen en wie nou aan de beurt was. Amber maakte de pot af met een mooie treffer en we eindigden de wedstrijd.

Eindstand is geworden:

Amber 2
Tessa 1
Carlijn
Kim 1
Anouk 1

Helaas hebben we besloten na de heftige potjes pesten om ons team op te splitsen in Dames 12A(nouk) en Dames 12C(arlijn).
De gemoederen tussen Carlijn en Anouk waren te hoog opgelopen waardoor iedereen er zich mee ging bemoeien. Er werden kanten gekozen.

Mochten mensen zich geroepen voelen. We zoeken voor beide teams nog een aantal personen. Je kunt een open sollicitatie sturen naar info@apollo8dames12.nl t.a.v. aanvoerdster Kim Versteeg. Ervaring is geen vereiste maar het zou mooi meegenomen zijn.

Ps. Groetjes aan de ouders van Carlijn

Details

Datum Tijd
13 maart 2020 23:00