Dames 1 vs Pharmafilter US DS1

Verslag

Dames 1 boekte op zondag 25 november haar vierde overwinning op rij. Hekkensluiter Pharmafilter US uit Amsterdam werd met 3-0 opzij gezet.

Beide teams kwamen afgelopen seizoen nog uit in de Topdivisie. Dit jaar voor het eerst op het hoogste niveau. Apollo 8 zette de afgelopen weken een goede serie neer en keek met veel vertrouwen uit naar de ontmoeting.

Apollo 8 liet aan het begin van de wedstrijd direct haar bedoelingen zien. Met veel servedruk legde de thuisploeg de druk neer bij Pharmafilter US. De Amsterdamse gasten waren hier niet tegen opgewassen waardoor Apollo 8 de set met duidelijke cijfers won (25-16). Ook in de tweede set bleef de regie in handen van de thuisploeg. De Amsterdammers bleven nog dichtbij, maar op de beslissende momenten sloeg Apollo 8 raak (25-22).

Met een 2-0 voorsprong denderde Apollo 8 door in de derde set. De Bornse ploeg liet zien dat het op alle facetten het betere van het spel had en haalde voor het thuispubliek de verdiende zege binnen met 25-19. Met de 3-0 overwinning steeg Apollo 8 naar de zesde plek van de ranglijst.

Volwassen volleybal

‘Als we kijken naar de stand in de eredivisie waren we natuurlijk verplicht om deze wedstrijd te winnen’, maar je moet het natuurlijk wel doen’, zegt trainer Bart Oosting na de wedstrijd. ‘Een groot deel van de wedstrijd spelen we degelijk en volwassen volleybal. Met veel servedruk op de passlijn van Pharmafilter US wisten we hen te ontregelen waardoor wij de hele wedstrijd het initiatief in handen hadden. Een overtuigende en verdiende overwinning.’

Bekerwedstrijd

Komend weekend staat er geen wedstrijd in de eredivisie op het programma. Apollo 8 komt in actie tijdens de achtste finale van de Nationale bekercompetitie. De Bornse ploeg gaat op bezoek bij SSS uit Barneveld dat uitkomt in de tweede divisie. ‘We willen onze goede lijn voortzetten en zullen daarbij zeker SSS niet onderschatten. Ook in de Nationale bekercompetitie willen wij ons als eredivisiedebutant laten zien aan volleyballend Nederland’, aldus Bart Oosting.

De wedstrijd begint om 17.00 uur in sporthal De Meerwaarde in Barneveld.