Dames 1 – Set-Up ’65

Verslag

Ruim achthonderd toeschouwers kwamen af op de Twentse volleybalderby Apollo 8 tegen Springendal Set Up’65. Na een spannende strijd trok de Bornse ploeg aan het langste eind (3-2).

Antoinette Posthuma valt aan in de streekderby tegen Set-Up ’65.Met slechts drie punten verschil op de ranglijst (Apollo 8 zes punten, Set-Up’65 negen punten) zou het een interessante ontmoeting worden in de eredivisie van het damesvolleybal. Apollo 8 begon prima aan de wedstrijd. Met veel servedruk van Antoinette Posthuma kwam de ploeg al snel op een 5-1 voorsprong. Set-Up’65 kende veel problemen in de pass en kwam aanvallend niet tot scoren. Apollo 8 hield de hele set de voorsprong en haalde met 25-18 de winst binnen.

In de tweede en derde set tapte Set-Up’65 uit een ander vaatje. De servedruk ging omhoog waardoor Apollo 8 in de problemen kwam. Beide sets ( 16-25, 17-25) werden gewonnen door de Ootmarsumse ploeg.

In de vierde set werd een tactische omzetting gedaan bij Apollo. Antoinette Posthuma ging van de passer/loper positie naar de diagonaal positie. De servedruk ging weer omhoog waardoor het initiatief bij de Bornse ploeg kwam te liggen. Onder aanvoering van Jeanine Stoeten werd halverwege de set een gaatje slaan. Set-Up’65 kwam aan het eind van de set nog dichterbij, maar Apollo 8 sloeg op de beslissende momenten toe (25-22).

Het goede en scherpe spel werd door Apollo 8 in de vijfde set doorgezet. Met een stand van 8-5 werd van speelveld gewisseld. Opnieuw scoorde Jeanine Stoeten veel belangrijke punten en had hiermee een groot aandeel in de setwinst. Met een stand van 15-11 won Apollo 8 de Twentse derby met 3-2.
Wisselvallige wedstrijd

‘Ik ben ontzettend blij met de twee punten die we in deze derby gepakt hebben’, vertelt libero Lieke Hilgenberg direct na de wedstrijd. ‘Het was van beide kanten een wisselvallige wedstrijd met veel ups en downs. Puur op vechtlust trokken we aan het langste eind. Hiermee belonen we ons zelf.’
Spelen met lef

‘Het publiek was vandaag de grote winnaar’, vult trainer Bart Oosting Lieke aan. ‘Het was van beide partijen niet de beste wedstrijd, maar wel spannend. In de vierde set deden we enkele tactische omzettingen en komen we goed terug in de wedstrijd. Het team kreeg in de vijfde set de opdracht met lef te spelen. Dat hebben ze gedaan en heeft geresulteerd in een knappe overwinning.’

Apollo 8 speelt op zaterdag 17 november om 20.00 uur een uitwedstrijd in het Landstede Sportcentrum. Het team gaat dan op bezoek bij Regio Zwolle Volleybal.