Apollo8 dames 2 verslaat Set Up 2 na moeizame start

Voorbeschouwing

Dit verslag is met de nodige hindernissen tot stand gekomen. Normaal maak ik het verslag aan de hand van de data van het digitale wedstrijdformulier en af en toe wat beelden, als ik die al terug gekeken heb. Maar DWF liet het gisteren afweten gedurende de wedstrijd (en het lag niet aan de verbinding, want die is bij ons niet via wifi maar met een kabel). Het tellen ging daarna verder met het formulier, maar daarvan heb ik geen exemplaar gekregen. Dus minder over het puntverloop gedurende de set en zelfs de setstanden wist ik niet precies meer, maar daar bood de video uitsluitsel.

Dan over de wedstrijd: We hadden wat goed te maken. 2 weken geleden was de wedstrijd tegen Sneek 2 toch wel teleurstellend voor ons verlopen. Een fantastische start en daarna toch met 1-3 het schip in. Over het hoe en waarom daarvan hebben we met elkaar gesproken in de trainingen erna en ik moet zeggen, een en ander is prima opgepakt door de meiden in de trainingen, maar bovenal in deze wedstrijd. Alles wat we verkeerd deden in de vorige wedstrijd, ging nu goed en andersom.

Zo begonnen we nu heel slecht. Ons tactisch plan werd slecht uitgevoerd en Set Up had een makkelijke eerste set. Overigens verdienden zij daarvoor ook de credits, want ze speelden bijna foutloos en een laag foutenpercentage is, zoals bekend, een randvoorwaarde voor succes. We waren kansloos en met 15-25 ging de eerste set vlot naar Set Up.

In de 2e set een 2-tal wissels doorgevoerd en wat meer routine in het team gebracht. Dit gaf de nodige rust in het team en langzaam aan kwam de kleur weer terug op de wangen. Rally’s werden af en toe gewonnen (waar we ze in de 1e set alleen maar verloren), directe servicepunten werden gemaakt en de foutenlast aan onze kant werd minder. De 2e set verliep zonder grote pieken en dalen en vanaf de 20 maakten we het verschil met enkele mooie services en rally’s die in ons voordeel beslist werden. (25-20)

De 3e set was een kopie van de 2e set qua scoreverloop. Het verschil zat in het einde van de set waar we dit keer geen afstand konden nemen van Set Up. Op 23-23 kon het nog beide kanten op vallen, maar Lisa Louwrink dacht daar anders over. Waar ze tot dat moment veelal koos voor een rustige, foutloze service, koos ze dit keer (op aanraden van haar coach) voor een alles of niets benadering. Dit pakte perfect uit, want ze serveerde de set uit met een ace. (25-23)

De 4e set begon Set Up duidelijk meer fouten te maken en zijn we eigenlijk niet meer in gevaar geweest. Op 24 stribbelde Set Up nog een paar punten tegen, maar met 25-19 bleven we gemakkelijk aan de goede kant van de score.

Alweer een overwinning, inmiddels onze 7e alweer in 9 wedstrijden, resulterend in een mooie 3e plaats op de ranglijst. Het gaat lekker……

 

 

Details

Datum Tijd
30 november 2019 18:00

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland