Apollo pakt moeizaam de drie punten van Dynamo Tubbergen

Voorbeschouwing

Na een weekje vakantie, mochten we weer aan de bak! Dit keer de dames uut Tubbergen. We begonnen een kwartiertje later met de wedstrijd, maar hier waren we wel gewend aan geraakt. Bij Apollo loopt het altijd uit.

De wedstrijd begon aan onze kant wat moeizaam. Het gene wat we moesten doen: foutenlast laag, lukte ons op het begin niet. We lieten Dynamo te veel in hun spel komen. De gehele set liep het ook gelijk op, we waren aan elkaar gewaagd maar wij wisten dat er meer in zat. Op het nippertje wisten wij de eerste set binnen te slepen door een weergaloos blok van onze middenspeelster, Lindy Donker. Het werd 25-23 voor ons.

Dan zal je denken: nieuwe set, nieuwe kans om ons spel te verbeteren. Helaas was dit niet het geval. We maakten het onszelf heel moeilijk door veel fouten te maken, met name in de serve. Als je zoveel fouten maakt, verdien je het ook niet om de set binnen te slepen. Daarnaast werden we nog een paar keer genaaid door de scheids dus dat hielp ook niet echt mee. Deze set verloren we dan ook met 23-25.

We waren in set 3 volgensmij nog steeds van slag van de scheids, die een aantal keer tegen ons aan het fluiten was. We waren gefrustreerd en dit ging ten nadele van ons spel. Niks lukte meer en Dynamo was duidelijk te sterk voor ons deze set. We gingen er daarom ook hard af met 11-25.

En dan stond je in een keer 1-2 achter! Niet waar we op hadden gehoopt. Er zat maar een ding op: strijden. En dit pakte gelukkig goed uit. De rollen waren deze set omgedraaid. We wisten wat meer servicedruk te leveren, waardoor de rest ook een stuk gemakkelijker werd. Dit keer lukte het Dynamo niet om het spel op te pakken. Deze set werd overtuigend gewonnen door ons met 25-10.

En toen kwam de 5de set, dit seizoen al voor de derde keer. We wisten gelukkig ons niveau vast te houden van de vorige set en begonnen goed. De gehele set wisten we een voorsprong te houden. Rond de 10 kwam Dynamo wel gevaarlijk terug en werd het nog even spannend, maar wisten wij het uiteindelijk af te maken met 15-12. We hebben hard gevecht voor onze 3 puntjes.

Volgende week spelen we tegen Zwolle, in Zwolle om 14:00. We gaan natuurlijk weer voor de winst en hopelijk zien we jullie daar!

Details

Datum Tijd
2 november 2019 18:00

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland