Apollo DS2 laat onnodige punten liggen in eigen huis

Voorbeschouwing

Sorry voor het late verslag, maar Sinterklaas kwam langs bij Dames 2. Ook moeten we nog even bijkomen van ons verlies van afgelopen zaterdag. Het zat er niet in voor ons. Waar het in de eerste set zo goed begon, lieten we het in de andere drie sets liggen. Een gemiste kans.

De zaterdagmiddag liep een keer volgens schema. We konden, schokkend genoeg, op tijd beginnen met onze wedstrijd. De sfeer in het team was goed. Onze midspeelster, Lotte Wissink, kon na een aantal wedstrijden weer meedoen ivm een enkelblessure. We begonnen set 1 heel goed. We konden ons niveau na een paar wedstrijden weer laten zien tegen een gestructureerd Sneek. Ons spel was secuur en alle goede handelingen gingen eigenlijk vanzelf. Het blok aan de buitenkant stond erg goed en Sneek kwam er niet langs. Dit gaf ons de mogelijkheid tot scoren. Ook de servedruk was hoog in de eerste set. Dit alles zorgde ervoor dat we de eerste set binnen konden slepen met 25-16.

We wisten dat het niveau van Sneek niet zo zou blijven. Ze maakten in set 1 nog een aantal onnodige fouten die ze in de tweede set niet wisten te evenaren. Het liep meer gelijk op, tot 18-18. Bij een stand van 18-19 kwam er een dubbele wissel aan onze kant. Bente Wieffer en Lisa Louwrink kwamen in het veld en vervingen Minke Vos en Madée Olde Engberink. Zo kwamen er namelijk weer drie aanvallers aan het net. Toch was dit niet genoeg om de set binnen te slepen en de tweede set ging nipt naar Sneek met 24-26

Set 3 ging eigenlijk hetzelfde als de set daarvoor. We waren meer aan elkaar gewaagd, maar hadden een voorsprong rond het einde van de set. Helaas wilde het aan het einde van de set niet lukken om te scoren en kwamen de meiden uit Sneek steeds dichterbij. Na een dubbele wissel lukte het nog steeds niet en verloren we met 20-25.

Net als de vorige twee wedstrijden, hadden we het vertrouwen dat er een vijfde set in zou zitten. Maar toch voelde het gedurende set anders. De drive om te winnen lieten we niet optimaal genoeg zien en Sneek wist met hun constante spel ons weg te spelen. Helaas, verlies in eigen huis. Maar niet getreurd, volgende week zaterdag 30 november gaan we er weer voor de volle 100% voor. We spelen weer thuis, tegen Set-Up ’65. Een goede ploeg dus we zijn gebrand om de winst binnen te slepen. Tot volgende week, 16:15!

 

 

Details

Datum Tijd
16 november 2019 20:18

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland