Apollo 8 HS 5 vs. Springendal Set-Up ‘65 HS 2

Verslag

Het is vandaag 15 november 2019. Wegens privé-redenen van jullie vaste commentator Ruben Schiphorst, doe ik, Christoph Rubens vandaag verslag van deze wedstrijd. Met vandaag weer een spannende pot voor de thuisploeg.

Waar op deze dag precies 187 jaar geleden de start van het beleg van Antwerpen begon hadden de jongens van Apollo 8 H5 een andere strijd te leveren vanavond. Op het programma de kraker tegen Springendal Set-Up ‘65 H2.

Je zou het niet verwachten, maar vandaag trad Apollo weer aan in een 5-1 opstelling.

Set 1:
In de eerste set begonnen we voor de verandering eens met G. Schiphorst op spelverdeling. Desbetreffende heeft zitten janken bij de coach en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Alhoewel we de set niet goed begonnen, kwamen we later in de set steeds meer in ons ritme. Dit is ons welbekende diesel effect, waar Volkswagen nog wel een puntje aan kan zuigen. Helaas wisten we de set niet in een winst om te zetten en verloren we met 15-25.

Set 2:
Wederom begonnen we in een 5-1 opstelling. De diesel was goed warm. Desondanks vond er een wisseling van de wacht plaats qua spelverdeling. Reesink kwam, Reesink zag maar Reesink overwon niet (Veni, Vidi, no Vici). De coach was dus ook allerminst overtuigd en Reesink werd gewisseld ten faveure van G. Schiphorst. Na de wissel liepen we weer gelijk op met de tegenstander maar wisten het weer niet in een winst om te zetten. Eindstand: 23-25.

Set 3:
Je raadt het nooit, een 5-1 opstelling aan het begin van de set. We begonnen de set zeer verdienstelijk. Ook hadden de spelers van Apollo een paar mooie acties aan het publiek laten zien. Zo scoorde De Vries met een akka van jewelste en was onze libero Kuipers ook goed bezig. Ook deze set wisten we niet om te zetten in winst en verloren we de set met 26-28.

Set 4:
Daar kunnen we heel kort over zijn. 5-1 opstelling, niet gewonnen! Eindstand: 21-25.

Na de wedstrijd zochten we de diagonaal, Grootjans op voor commentaar over de wedstrijd: