Apollo 8 DS2- Rosstars DS1

Voorbeschouwing

Apollo8 dames 2 bindt ook Rosstars aan de zegekar

Na de opmerkelijke 0-4 overwinning op koploper WVC vorige week, mochten we deze week thuis proberen om de zegereeks verder uit te breiden tegen Rosstars.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, we wisten het niveau van de eerste 3 wedstrijden vandaag niet te evenaren, maar blijkbaar is ook een zesje van ons team genoeg om toch nog als winnaar van het veld te stappen.

De eerste set begonnen we met Bente Wieffer als spelverdeelster, die daarmee haar basisdebuut in de 1e divisie maakte. Verder ons meest ervaren team in het veld gezet om haar te ondersteunen, maar zelfs dan staan er nog 2 15 jarigen en een 16 jarige in het veld, dus ervaring is een relatief begrip in ons team.

De start was ondermaats van onze kant. We komen weliswaar 2-0 voor, maar ook 2-5 achter en deze achterstand blijft tot het midden van de set ongewijzigd (13-15). Rommelvolleybal met veel eigen fouten van beide kanten zorgt dat het niet goed is allemaal, maar wel spannend. Rosstars heeft het eerste hun spel onder controle en loopt weg naar 14-20. Set weg, zou je denken, maar dan breekt onze sterkste fase aan. Het gaat plots lopen na een dubbele wissel die aanvankelijk niet goed uitpakt, Rosstars maakt een aantal foute keuzes waardoor ons blok zich kan tonen, en op 21-21 staat het weer gelijk. Via 23-23 weten wij de laatste 2 punten te scoren. Toch nog 1-0 voor.

Set 2 hadden we weer een slow start, 6-10 achter. Maar vanaf dat moment komt Rosstars er eigenlijk niet meer aan te pas. De fases waarin wij stabiel onze kwaliteiten gebruikten en niet meegingen in het rommelvolleybal dat Rosstars bij vlagen liet zien, waren we echt beter. (overigens niets ten nadele van Rosstars op dit punt, met rommelvolleybal bedoel ik hier dat ze veel verdedigden en het met een ingebrachte bal ons toch vaak erg lastig maakten en wij dan ondanks de freeball toch niet lekker tot aanvallen konden komen)

Op 13-13 waren we al weer bij. Op 16-15 een dubbele wissel geplaatst, waarbij Minke Vos het spelverdelen overnam van Bente Wieffer en met haar ervaring en het ingespeeld zijn met de meeste meiden van het team, ging het eindelijk draaien. Rosstars maakte nog maar 4 punten en op 25-19 was ook de 2e set voor ons.

Dan denk je als coach: We gaan door zoals we geëindigd zijn en trekken de wedstrijd over de streep. Toch konden we in het begin van de 3e set niet doordrukken en op 12-12 was het nog steeds gelijk. Vanaf dat punt liepen we wel langzaam weg. 22-16 was de comfortabele voorsprong. Set in de knip, wedstrijd ook en op naar het bonuspunt…… Maar toen ging het helemaal mis. In 1 servicebeurt kwam Rosstars terug tot 22-22 en waar we de 1e set de laatste punten soeverein speelden, lukte dat niet in deze set en ging die uiteindelijk met 24-26 naar Rosstars.

Tsja, dat was onverwacht en onnodig. Daarentegen hadden we de 1e set nooit meer mogen winnen, gegeven de voorsprong van Rosstars in die set. Dus qua vreemd setverloop was het nu 1-1. Dan denk je als coach dat het nog wel lastig kan worden, domper voor het eigen team, boost voor Rosstars, maar ook hier kwam ik weer bedrogen uit.

In de 4e set was Rosstars geen schim meer van zichzelf en schoten we in sneltreinvaart via 7-1, 13-5, 21-8 naar een 25-12 overwinning en een 3-1 eindstand.

Ongelofelijk, maar waar, staan we na deze overwinning bovenaan in de 1e divisie. En dat in ons debuutjaar met 5 15-jarigen en gisteren 7 speelsters die alleen in de jeugd of niet hoger dan promotieklasse gespeeld hebben. En het mooie is dat aan de resultaten niets af te dingen valt, alle uitslagen tot nu toe waren een reële afspiegeling van het wedstrijdverloop. Hopelijk kunnen we deze flow nog lang vasthouden.