Apollo 8 dames 2 voor het eerst in lange tijd ten onder tegen Wevo

Voorbeschouwing

Afgelopen zondag mochten wij in onze mooie sporthal De Veste aantreden tegen Wevo. Tegen deze ploeg spelen we al 5 jaar lang elk seizoen 2 keer en de laatste 7 keer zijn wij als winnaar van het veld gelopen (al was de laatste keer nipt met 15-13 in de 5e set). We waren dus vol goed moed en vertrouwen. De tribunes waren veel voller dan we vooraf verwacht hadden en onze wedstrijd werd zelfs voorzien van een livestream, de nummers 2 en 3 van de 1e divisie maakten vooraf veel los. Alle ingrediënten voor een mooie volleybalmiddag waren ruimschoots aanwezig.

En een mooie volleybalmiddag is het geworden, helaas alleen voor onze tegenstander Wevo.

Het wedstrijdverslag is wat korter dan anders, niet omdat we verloren hebben, maar omdat alle sets hetzelfde verloop hadden en wij geen moment aanspraak hebben kunnen maken op zelfs maar een setwinst. We kwamen telkens op achterstand en elke keer als we bijna weer bij waren, sprintte Wevo weer bij ons weg, waarna we de koppen lieten hangen en de set geruisloos uit onze handen glipte.

Alle credits voor Wevo, dat ondanks 2 blessures tijdens de wedstrijd (beterschap voor de dames!) onverstoorbaar bleef en een puike wedstrijd speelde.

Voor ons was het een ervaring die we dit seizoen nog niet eerder gehad hebben (en het hele vorige seizoen overigens ook niet). Het werd een 0-4 nederlaag, waarbij de setstanden 15, 17, 15 en weer 17 niets aan de verbeelding overlaten. Een 0-4 nederlaag was alweer 2,5 seizoen geleden voor ons, dus even wennen.

We hebben het echt geprobeerd, maar onze service was onder de maat, de passlijn niet stabiel genoeg, de aanvallers hadden moeite om de juiste oplossingen te vinden en ondanks soms mooie verdedigende acties trokken we in de rally’s meestal aan het kortste eind.

Ach, het kan een keer gebeuren dat er niets lukt en dat de tegenstander dan gewoon te sterk is. Uithuilen, lekker trainen deze week en dan in de herkansing in Tubbergen tegen Dynamo. Mochten jullie getuige willen zijn van onze wederopstanding, dan zijn jullie van harte welkom om 16.30 uur in Tubbergen.

Details

Datum Tijd
2 februari 2020 16:32

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland