Apollo 8 dames 2 na valse start ruim langs VC Zwolle 2

Voorbeschouwing

Onze 2e zondag wedstrijd was thuis tegen VC Zwolle 2. De dames van Zwolle zitten in de hoek waar de klappen vallen en staan 12e. Toch zullen we ze volgend seizoen gewoon weer treffen in de 1e divisie, want voor het 2e opeenvolgende jaar staat Zwolle 3 een straatlengte voor in de 2e divisie, dus zullen ze stuivertje wisselen als ze aan het einde van het seizoen nog bij de laatste 2 staan. En, zonder teveel van het verslag al weg te willen geven, als vandaag maatgevend is voor hoe Zwolle 2 ervoor staat, dan zullen ze degradatie niet kunnen voorkomen.

Wij waren niet compleet vandaag. Spelverdeelster Minke Vos was vorige week in de Groene Hel in Groningen bij Veracles in de 4e set door haar enkel gegaan en p/l Tess Leemreize had haar vinger geblesseerd tijdens een training bij Jeugd Oranje op Papendal. Tel daarbij op dat onze aanvoerster Imke Wieffer weliswaar weer aanwezig was, maar 4 weken voor haar werk in Tanzania geweest was, dan is wel duidelijk dat we moesten improviseren. Maar dat biedt natuurlijk ook weer ruimte aan andere speelsters om hun kans te grijpen.

In de eerste set was er niet of nauwelijks niveauverschil tussen beide teams. Aan onze kant werd het tactisch plan uitstekend gevolgd, maar met een intensiteit die nog geen 50% van de beschikbare capaciteit bedroeg. De services waren prima qua positionering, maar recht op de speelsters van Zwolle af en met veel te lage snelheid, de aanval was goed geplaatst, maar niet hard genoeg en in de verdediging was de uitgangspositie prima, maar het inschatten van de balbaan en het verplaatsen zeer onder de maat. Ons spel zorgde ervoor dat Zwolle goed bij kon blijven. Beide ploegen wisten geen afstand te nemen en bleven altijd max 2 punten uit elkaar. Enkele beslissingen van de scheidsrechters vielen in ons nadeel uit en het eerste verschil van meer dan 2 punten was gelijk het einde van de set, die Zwolle met 22-25 won.

Tussen de sets werd aangegeven dat het allemaal veel te slap was, ondanks alle goede intenties voorafgaand aan de wedstrijd, maar dat als we ons niveau zouden op weten te krikken, er zeker nog een overwinning uit te slepen was. Het team pakte dit de rest van de wedstrijd fantastisch op, want de volgende 3 sets verliepen allemaal op dezelfde wijze, we waren op alle fronten superieur. Met name serverend wisten we hun passlijn goed te ontregelen, met vele hele en halve aces als gevolg. Onze passlijn daarentegen stond, net als vorige week tegen Veracles, uitstekend haar mannetje en onze spelverdeelster Bente Wieffer was heerlijk op dreef en speelde de aanvalsters goed vrij. Veel lange rally’s hebben we dan ook niet gezien. De setstanden waren 25-14, 25-11 en 25-17. Een 3-1 overwinning dus, die na een aarzelende start absoluut verdiend was.

In deze wedstrijd heeft Marit Zander, spelverdeelster en 15 jaar, haar debuut gemaakt in de 1e divisie en dat ging uitstekend. In alle gewonnen sets heeft ook zij haar bijdrage geleverd en, gegeven de setstanden, deed ze dat heel goed. Als je niet beter wist, zou je denken dat ze er al jaren stond. Mooi om te zien dat, naast de 6 meiden jonger dan 18 in ons team, weer iemand uit de jeugdopleiding op de deur klopt.

Volgende week spelen we in en tegen Sneek, een ploeg die in de 1e helft van het seizoen te goed voor ons was en ook nu in goede vorm steekt, gezien hun 0-4 bij Set Up 2 dit weekend.

Voor wie de lange reis wil maken en de wedstrijd wil zien: we starten om 17.00 uur.

Details

Datum Tijd
9 maart 2020 22:41

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland