Apollo 8 dames 2 knokt zich naar weer een overwinning

Voorbeschouwing

Gisteren mochten we al vroeg spelen in het volleybaltheater van Zwolle. Helaas de meeste theaterstoelen onbezet, maar dat is bij veel theatervoorstellingen ook het geval. Toch deden de teams gedurende de hele wedstrijd aan klantenbinding door keihard te werken, hele mooie punten te maken en dit af te wisselen met gruwelijke missers. Voor elk wat wils dus.

VC Zwolle 2 heeft net als wij een mix van jong en ervaren, waarbij in beide teams de jeugd de overhand heeft. Wij zijn het seizoen beter van start gegaan dan Zwolle en de Nevobo voorspelde dan ook een 1-3 overwinning voor ons.

De 1e set startte met de nodige fouten aan beide kanten. Op 6-10 vroeg coach Joost Samsom van Zwolle zijn eerste time out aan en toen hadden wij al 5 fouten op ons score lijstje staan. Center court en daarmee de ruimte om het veld speelde ons aanvankelijk parten. Maar naarmate we dat beter onder controle kregen, liepen we uit naar 16-20 en zag het er goed uit voor de winst in de 1e set. Zwolle gaf niet op en kwam terug tot 21-21 maar wij bereikten als eerste het setpunt. Het laatste en winnende setpunt was echter voor Zwolle dat met 26-24 de eerste set pakte als gevolg van passfouten in onze tot dat moment prima functionerende passlijn.

Jammer, gemiste kans, maar eerdere wedstrijden hebben we al vaker laten zien dat we ons niet door een domper uit het veld laten slaan. 2e set enkele wissels doorgevoerd en vol goede moed begonnen.

Deze set startte fantastisch voor ons met een serviceserie van Minke Vos van 10 punten. Op 2-12 gaf zij deze pas weer af en was de set eigenlijk al in de tas. In het vervolg van de set wist namelijk Marije ten Brinke dit nog een keer dunnetjes over te doen met 6 servicepunten. De set ging dan ook gemakkelijk naar ons met 13-25.

De 3e set raken we langzaam de grip weer kwijt. Op 7-7 is het nog gelijk, maar even later is het 13-7 en 20-12 en dus uitzichtloos. Pech, te afwachtend van onze kant en af en toe ook hele mooie punten van Zwolle zorgden voor deze tussenstand. Onze aanvoerder Imke Wieffer staat vervolgens op en serveert de helft van de achterstand weg, waarna de volgende serveerster Lindy Donker de andere helft weg serveert, op 21-20 zijn we weer aangesloten. Echter, net als in de 1e set krijgen wij het eerste setpoint, maar wordt het laatste setpoint benut door Zwolle (26-24).

Op belangrijke momenten in deze wedstrijd wordt de onbevangenheid waarmee we zoveel succes gehad hebben tot nu toe, onbedoeld ingeruild voor faalangst en dat is een slechte raadgever voor succes. Maar tevens een goede leerschool voor onze jonge meiden voor hun toekomstige carrière.

Maar ook nu herpakken we ons weer in de set erna. Duurde wel iets langer dan in set 2 omdat we niet weer konden beginnen met een lange serviceserie.  Halverwege was de tussenstand 12-13 en kon het nog alle kanten op. Prachtige killblocks van Marije ten Brinke hielpen ons om afstand te nemen, waarna Diede Spekreijse met 5 servicepunten de set voor ons over de streep trok (16-25).

Weer een 5e set, waar we gelukkig positieve ervaringen mee hebben. De 4e al in 7 wedstrijden en alleen Veracles was ons te slim af in 5e set. Dus ook nu met vertrouwen de set ingegaan en deze liep ook heel geleidelijk maar onmiskenbaar onze kant op. Via 1-4, 5-8 en 6-10 leek de overwinning eigenlijk al binnen, maar daar wilde Zwolle nog niet aan meewerken. Ze trokken een tussensprintje naar 9-10, maar daarna namen wij het heft weer in handen en stoomden door naar 11-14. Op 13-14 werd het toch nog even spannend, maar uiteindelijk wisten we het toch af te maken 13-15 en een mooie 2-3 overwinning mee naar Borne te nemen.

Volgende week wacht Sneek 2 om 16.15 uur in De Veste. We zien u graag!