Apollo 8 dames 2 bekroont goede start niet met punten bij Topdivisiedebuut

Voorbeschouwing

Door de versterkte promotie mochten we gisteren debuteren in de Topdivisie. Zoals gebruikelijk weer een half nieuwe selectie met bij de nieuwe speelsters een mooie mix van ervaring (Jeanine Stoeten, Rinske Hofsté, Maureen Oude Luttikhuis) en jeugd (Marit Zander, Lieke Vlutters).

Met leeftijden van 15, 3x 16 en 17 jaar blijft het team erg jong en 4 daarvan begonnen ons Topdivisie-avontuur zelfs in de basis tegen Eredivisiedegradant Alterno D1. En hoe. De eerste set was direct een prooi voor ons. Op 10-10 plaatsten we een tussensprint naar 17-10 op service van Floor Steenwelle en hoewel Alterno nog dichterbij kwam, ging de set uiteindelijk  met 25-20 naar ons.

De 2e set was een thriller waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Op 24-23 kwamen we weer op setpunt. Het zou toch niet, in de eerste wedstrijd gelijk een punt pakken tegen de voormalige eredivisieploeg? En nee, het mocht inderdaad niet zo zijn. Een foutservice zorgde dat het setpunt vervloog en was de inleiding voor de ommekeer in de wedstrijd.

Mijn jonge meiden konden de foutenlast niet meer op het lage niveau van de eerste 2 sets houden en hierdoor sloop twijfel in het team. Niet meer vol lef voor het punt durven gaan en spelen om niet te verliezen in plaats van om te winnen zorgde alleen maar voor meer fouten. Ach, het valt ze zeker niet kwalijk te nemen (ook winnen onder druk moet je leren) en de meer ervaren vervangsters die in de loop van de wedstrijd het veld in kwamen, slaagden er ook niet in om het tij te keren.

De 2e set verloren we uiteindelijk met 24-26 en de 3e en 4e set was de koek op: 19-25 en 13-25. We waren dicht bij een stuntje, maar in de Topdivisie moet de hele wedstrijd top zijn om de punten te pakken. Een mooie leerschool dit jaar, waarbij we hopelijk de benodigde leercurve laten zien om voldoende punten te pakken zodat we aan het einde van het seizoen niet weer afscheid van de Topdivisie hoeven te nemen.

Details

Datum Tijd
20 september 2020 10:56

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland