post

Winst Dames 1 in presentatiewedstrijd

Op zondag 29 september presenteerde het vernieuwde Dames 1 zich aan het thuispubliek in Borne. Tegenstander was eredivisionist Talentteam Papendal. De Bornse formatie won de wedstrijd met duidelijke cijfers (3-1) en tankte daarmee vertrouwen voor de wedstrijd om de Supercup op zaterdag 5 oktober tegen landskampioen Sliedrecht Sport.

‘De presentatiewedstrijd was een mooi meetmoment voor ons zo vlak voor de supercup wedstrijd en competitie. Ook kon het publiek kennis maken met onze vernieuwde selectie. We hebben zes nieuwe, vooral jonge speelsters, aan de selectie toegevoegd. Het was mooi om te zien dat de sporthal goed gevuld was’, vertelt trainer Bart Oosting.

Apollo 8 speelde verzorgd en solide volleybal tijdens de eerste drie sets (25-15, 25-13, 25-22). ‘Daar zijn we natuurlijk erg over te spreken, het is jammer dat we in de vierde set het niveau niet weten vast te houden (17-25 verlies). Al met al zijn we tevreden en kijken we terug op een geslaagde wedstrijd. We kijken met vertrouwen uit naar de Supercup tegen landskampioen Sliedrecht. Hopelijk kunnen we daar zorgen voor een stunt’, aldus Bart Oosting.

Aanvoerster Esther Huls kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ‘We begonnen erg goed aan de wedstrijd, maar gedurende de derde set kwam Talentteam beter in het spel en begonnen wij wat slordiger te spelen. Het is jammer dat we de vierde set verliezen, maar over het algemeen was het een goede wedstrijd. We hebben de dag gezellig afgesloten met een etentje met de businessclub van Apollo 8. Aankomende woensdag spelen we nog een oefenwedstrijd tegen VC Sneek zodat we optimaal voorbereid zijn voor de Supercup tegen Sliedrecht Sport’.

Apollo 8 nam na de presentatiewedstrijd afscheid van Jeanine Stoeten. In verband met zwangerschap komt zij niet meer in actie voor het Bornse team.

Op zaterdag 5 oktober speelt Apollo de Supercup tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht. Op zondag 13 oktober begint de competitie in een thuiswedstrijd tegen Eurosped uit Vroomshoop. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.