post

Opnieuw overwinning Dames 1

Op zaterdag 13 februari boekte Dames 1 de vierde overwinning op rij. VC Sneek werd in Borne verslagen met 3-0. Door de winst is Apollo 8 verzekerd van plaatsing voor de kampioenspoule.

Apollo 8 begon als koploper tegen de nummer vier van de eredivisie goed aan de wedstrijd. De Bornse ploeg zette de tegenstander met de service onder druk en pakte al aan het begin van de set een kleine voorsprong. De voorsprong werd tijdens de set steeds groter en met 25-15 werd de eerste set eenvoudig gewonnen. In het begin van de tweede set wist VC Sneek de thuisploeg onder druk te zetten waardoor het team van Thijs en Bart Oosting op een kleine achterstand kwam te staan (5-8). De thuisploeg zette orde op zaken, kwam op gelijke hoogte (9-9) en liep vervolgens uit. Ook de tweede set werd gewonnen, dit keer met 25-20. VC Sneek kreeg in het vervolg van de wedstrijd geen vat op de service van Apollo 8. Ook kwamen de aanvallers, net als in de eerste set, met moeite langs de blokkering van de thuisploeg. Apollo 8 liep uit naar een grote voorsprong. Op 24-13 benutte Lisa Louwrink het matchpoint met een mooi aanvalspunt. Door de overwinning is Apollo 8 zeker van plaatsing voor de kampioenspoule.

Onder druk
‘Door onze goede servedruk konden we VC Sneek vanaf het begin onder druk zetten. Daardoor konden we onze blokkering en verdediging goed neer zetten. Ook was de sfeer in het team goed, zowel binnen als buiten het veld’, zegt speelster Carlijn Koebrugge na de wedstrijd.

Servedruk doorslaggevend
‘Een goede overwinning’, reageert trainer Thijs Oosting. De service was doorslaggevend in de vierde 3-0 overwinning op rij. VC Sneek kreeg hier geen vat op. We konden daardoor het normaliter sterke aanvalsspel van hun ontregelen. VC Sneek begon in de beginfase van de sets sterk, maar we lieten ons niet van de wijs brengen. We wisten in deze fases de rust te bewaren, dat zorgt voor vertrouwen en stabiliteit waar we op terug konden vallen.’

Apollo 8 speelt op zaterdag 20 februari om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen het Talentteam. De wedstrijd is via de livestream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8.