Heren 6 wederom kampioen!

Verslag

In het laatste competitieweekend kon voor Heren 6 nog alles gebeuren. Heren 6 stond met Markel-Up gedeeld eerste en met Saasveldia op 1 punt achterstand konden we ons geen fouten permitteren, m.a.w. we moesten 4 – 0 winnen.

Al vroeg in de wedstrijd merkten we dat we toch gespannen zaten te spelen. Hierdoor liep in de eerste set Rosstars gelijk 3 punten op ons uit. Gelukkig wisten we ons vrij snel te herpakken en kwamen we op voorsprong. De verdediging deed zijn werk en op de spikes van Djorro had Rosstars geen antwoord. Hierdoor wisten we de set ruimschoots binnen het halen. Setstand: 12 – 25.

Net zoals de eerste set begonnen we de tweede set ook met een achterstand. Rosstars kwam wat beter in het spel en wij hadden moeite om ze in eerste instantie bij/voor te blijven. Desalniettemin wisten wij de set binnen te slepen met een setstand van 16 – 25.

Heren 6 heeft helaas als handicap dat ze altijd een set in de wedstrijd de concentratie verliezen en toch nog een set onnodig uit handen te geven, met als voorbeeld de derby tegen Heren 5, waarbij we de 2e set winnen met 25 – 7 om vervolgens de 3e set uit handen te geven. Nou, de 3e set tegen Rosstars leek ook die kant op te gaan. Rosstars maakte zelf weinig fouten, waarbij die van Heren 6 toenamen. We konden het spel moeilijk herpakken en uiteindelijk hadden we een achterstand van 17 – 12. Dit was het voor het team en meegereisde publiek even billenknijpen. Na een peptalk van Marc sloeg de wedstrijd gelukkig helemaal om. We wisten weer te scoren en Rosstars was opeens ver te zoeken. Dit resulteerde in een prachtige comeback naar een uiteindelijke setstand van 19 – 25.

Voor de 4e set was de opdracht simpel, het niet zo spannend maken als set 3 en zakelijk de kampioenstitel naar Borne halen. Deze opdracht hebben we dan ook netjes uitgevoerd. De blokkering stond goed, aanval liep lekker en Thomas wist de setups uitstekend te brengen, om het kampioenschap vervolgens mooi binnen te halen door een netjes geplaatst blok van Remco. Setstand: 15 – 25.

Door de 4 – 0 overwinning op Rosstars is Heren 6 voor 2e jaar op rij kampioen, waarbij het vorig jaar ongeslagen was moesten het nu hebben van het punten quotiënt (1,29 om 1,22), aangezien zowel wij als Markel – Up op alle andere vlakken gelijk hadden gepresteerd.

Dit was het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen, volgend jaar zijn we natuurlijk weer terug, tot dan!