Heren 6 pakt koppositie!

Verslag

Vrijdag 29 maart stond bij de spelers van Heren 6 al langer in de agenda als “De dag dat het moet gebeuren”. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de nummer 1 van de competitie, Markel-Up HS2. Om nog kans te maken op het 2e kampioenschap op rij moest deze wedstrijd worden gewonnen en daar heeft Heren 6 voor gezorgd!

Dat een goede voorbereiding voor een wedstrijd belangrijk is, is vandaag gebleken. Aangezien een aantal teamgenoten niet aanwezig kon zijn i.v.m. blessures, werk en onhandig geplande reisjes naar Disneyland, hebben we als extra kracht Jasper Stam, Morris Koetse en Mats Klein Teeselink meegevraagd als versterking om met een selectie van 12 spelers aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste set begon vrij moeizaam. De tegenstanders hielden de druk hoog en door een hoog aantal eigen fouten bleven we net achter de feiten aan lopen. Na het doorvoeren van enkele tactische wissels wisten we ons terug te knokken naar uiteindelijk 24-23. Helaas mochten meerdere setpoints niet baten en verloren we de 1e set met een stand van 26-28.

De tweede set wisten we wat ons te doen stond. Alles geven, druk hoog houden en de eigen fouten laag. Dit wisten we met succes te doen, waardoor we Markel-Up voor bleven en de set wisten binnen te slepen. Eindstand: 25-19

Na de succesvolle tweede set zat de sfeer erin en begon het allemaal steeds lekkerder te lopen. De servedruk en aanvalsdruk lag dusdanig hoog dat Markel-Up niet meer in het eigen spel kon komen. De frustratie bij de tegenstander begon toe te nemen en wij begonnen uit te lopen naar de 25 punten. Eindstand: 25-18

Voor de vierde set was de opdracht simpel, doorgaan waar we mee bezig waren en de wedstrijd winnen. Dit hebben we dan ook ruimschoots gedaan. Al vanaf begin van de set kon Markel-Up geen grip krijgen op de wedstrijd en was het voor ons een kwestie van uitspelen. Eindstand: 25-11

Door de overwinning op Markel-Up HS2 heeft Heren 6 nu het kampioenschap in eigen handen, wat niet inhoudt dat de spanning weg is, aangezien het aantal punten en het quotiënt van het aantal gewonnen/verloren sets van de nr. 1 en 2 gelijk is. Het komt dus aan op het totaal aantal voor/tegen punten waar Heren 6 het voordeel in heeft. Met nog 2 wedstrijden te gaan betekent dat dus simpel weg alles met 4-0 winnen en dan zijn we volgend jaar terug te vinden in de 1e klasse!