Heren 2 verstevigt koppositie

Het was een keer wat anders, een thuiswedstrijd op zaterdag voor de mannen van heren 2. Maar er stond een mannendag gepland en dan mogen wij daar uiteraard niet ontbreken. Dus stonden we stipt rond 17:30 uur klaar voor de teamfoto. Want we waren zowaar compleet. Nog niet allemaal even fit, maar wel allemaal op het wedstrijdformulier.

Nadat Anke de mooie mannen op de gevoelige plaat had vastgelegd konden ook wij aan de warming up beginnen. Ongeveer een kwartier later dan de bezoekers uit Vriezenveen, want die wisten wel dat wij helemaal achterin de hoek van de hal gepland stonden. Zoveel veranderingen ten op zichte van onze normale thuiswedstrijden, libero Hogt had het er maar moeilijk mee.

Dat bleek ook bij de start van de wedstrijd. De passing bleef wat hangen waardoor de aanvalsopties wat beperkt bleven. Maar toen de dubbele cijfers bereikt waren was iedereen wel gewend en werd er snel afstand genomen van de rode lantaarndrager in de promotieklasse. En eigenijk hebben we nooit meer achterom gekeken, het niveauverschil was te groot om er een leuke wedstrijd van te maken.

Het aanwezige publiek, waaronder uiteraard veel kinderen van de mannen van heren 2, zagen zo nu en dan wel een harde klapper, regelmatig een goede blokkering en soms zelfs goed geplaatste prikballen.

Coach Boevink hield het overzichtelijk qua wissels. Na 2 sets mocht de revaliderende Wissink zijn debuut voor dit seizoen maken en wisselde hij de herstellende Elfrink af. Op het laatst mocht Jens de Graaff uit heren 3 ook nog even opdraven (waarvoor dank). Snellers (zijn pols) en Kamphuis (zijn pink) werd deze wedstrijd rust gegund, alhoewel Kamphuis dit zelf niet als “gunnen” opvatte. Bijna iedereen blij dus.

Een klinkende 4-0 overwinning was het resultaat en omdat de concurrentie allemaal punten heeft verspeeld werd de koppositie verstevigd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Aastad uit Almelo op het programma. Dit team had vorig seizoen nog kampioensaspiraties, maar staat inmiddels al 10 punten achter ons. Eens kijken of we dat zo kunnen houden.

Bij een mannendag hoort natuurlijk ook een lekker biertje. Dus nadat de door Webton Beach Twente aangeboden Corona’s geleegd waren kwamen de kannen Twents bokbier al snel op tafel. Tot zaterdag!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.