Heren 1 lijdt eerste nederlaag in topper tegen Rebelle

Afgelopen zaterdag mocht Heren 1 van Apollo 8 na een weekend rust weer aantreden, want in het pittoreske Dieren was Auto van Oort/Rebelle Heren 1 de tegenstander. Het vrije weekend heeft het team goed gedaan, aangezien Tijmen, Tobias en Martijn na hun blessures weer terug konden keren in de wedstrijdselectie. Voor het eerst deze competitie konden de coaches Rob en Rob beschikken over een compleet fitte selectie. Dit leek op voorhand ook wel nodig, aangezien Rebelle zich ondertussen net als Apollo in de top van de 2e divisie had gemeld. De Bornse heren wilden natuurlijk hun ongeslagen status behouden en in tegenstelling tot de twee vorige wedstrijden, de eerste set sterk beginnen. Tegen VoCASA en Heyendaal was de start dramatisch, waardoor de eerste sets kansloos verloren gingen.

Apollo 8 begon de wedstrijd met Morris, Mats, Coen, Bas, Rob, Casper en libero Robbin in de basis. In het begin van de eerste set leek het alsof Rebelle nog niet helemaal wakker was. Door de goede servedruk en goed aanvalsspel aan de kant van Apollo kon de thuisploeg niet onder de druk vandaan komen. Apollo kon de hele set de voorsprong behouden, ondanks enkele time-outs van Rebelle. Vanaf 11-14 werd deze voorsprong zelfs nog uitgebouwd, waardoor er aan het einde van de set een 18-25 winst voor Apollo op het bord stond. Een uitstekend begin van de bezoekers uit Borne!

Never change a winning team, moet coach Rob gedacht hebben en dus stonden dezelfde zeven namen aan de start van de tweede set. Dit leek in het begin ook uitstekend te werken, want al snel stond er een 5-8 voorsprong voor Apollo op het scorebord. Vanaf dat moment slopen er echter meer fouten in het spel van de bezoekers. Servedruk viel weg, aanvallend en blokkerend werd er minder gescoord. Dit gaf Rebelle de kans om terug in de wedstrijd te komen, iets dat tot dat moment niet leek te gebeuren. De thuisploeg had ondertussen de stand om weten te draaien naar een 16-13 voorsprong. Ondanks het inbrengen van Tobias en Tijmen kon Apollo het tij niet keren. Rebelle wist de voorsprong uit te breiden en de tweede set te winnen met 25-19.

Over de derde set kunnen we iets korter zijn. Apollo liep de hele set achter de feiten aan en keek ook constant tegen een achterstand aan. Van 5-1 werd het 9-2 en stond er even later 18-13 op het bord. Ook een wisseling in spelverdeling, Abe kwam erin voor Casper, kon geen ommekeer teweeg brengen. De thuisploeg speelde de set professioneel uit en met wederom 25-19 wisten ze de stand naar 2-1 te brengen.

In de vierde set moest de knop om bij Apollo 8. Terug naar het goede aanvallende spel van de eerste set en het initiatief in de set vast proberen te houden. Dit lukte in het begin van de set al beter dan de voorgaande twee. Tot de 15 punten ging het gelijk op en wisten beide ploegen het verschil niet te maken. Vanaf dat moment begon Apollo echter weer zorgvuldiger te spelen en werd de bal makkelijker gescoord. Mede dankzij enkele mooie killblocks werd er een voorsprong gepakt en stonden er meerdere setpoints op het scorebord bij 19-24. Rebelle kwam nog iets dichterbij, maar de bezoekers wisten de set toch overtuigend te winnen met 22-25. De stand was weer gelijkgetrokken en een vijfde set mocht de beslissing brengen in Dieren.

Het begin van deze vijfde set was zwak van Apollo en al snel wist Rebelle een 4-0 voorsprong te pakken. De Bornse mannen wisten zich nog terug te knokken naar een 10-8 achterstand, maar dichterbij dan 2 punten kwamen ze niet meer. Bij 13-11 werd een goed block aan Bornse kant door de scheidsrechters anders beoordeeld, waardoor Rebelle door kon drukken. Met 15-11 wist de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken, waardoor de eerste nederlaag voor de mannen van Apollo 8 een feit is.

Een 3-2 nederlaag tegen een sterke ploeg als Rebelle is geen schande. Het brengt wellicht weer gif terug in de ploeg van Apollo, iets dat ook nodig is als koploper Cito Heren 2 aankomende zaterdag op bezoek komt in de Veste. Het verschil tussen de ploeg uit Zeist en nummer 2 Apollo 8 bedraagt slechts 2 punten. Er mag dus wederom gesproken worden over een topper. Om 18:00 uur zal de eerste bal weer over het net gaan en u bent hierbij van harte uitgenodigd om de heren naar de overwinning te schreeuwen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.