Eerste punt voor Apollo 8 in eredivisie

Op zaterdag 6 oktober kwamen de dames van volleybalvereniging Apollo 8 voor het eerst in actie in de eredivisie. In een spannende wedstrijd kwamen ze van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Helaas waren de dames van Fast Flamingo’s in de vijfde set te sterk (3-2) waardoor er een punt naar Borne werd meegenomen.

De dames van Apollo 8 reisden in volledige sterkte af naar Gennep voor het eredivisiedebuut. Het team begon goed aan de wedstrijd en pakte direct een voorsprong. Helaas wisten ze deze niet te behouden waardoor de set ging naar Fast Flamingo’s (25-21). Ook in de tweede set pakten de dames de voorsprong, maar ook in deze set wisten de dames uit Gennep de set naar de hand te zetten (25-20). Apollo 8 kwam beter in het spel en beloonde zichzelf met de winst in de derde (22-25) en de vierde set (18-25). In de vijfde set kon het goede spel niet voortgezet worden waardoor Apollo 8 de set (15-8) en de wedstrijd verloor (3-2).

‘Het was een wedstrijd met veel ups en downs’, vertelt passer/loper Rinske Hofste. ‘ Gedurende de wedstrijd kwamen we beter in ons spel waardoor de we de derde en vierde set wisten te winnen. Het is jammer dat we de vijfde set niet winnen. We doen ons zelf te kort’.

Libero Lieke Hilkenberg vult aan: ‘Natuurlijk hadden we de wedstrijd willen winnen. Toch ben ik ook wel tevreden omdat we na het verlies van de eerste twee sets de knop hebben omgezet en daardoor de twee volgende sets hebben gewonnen. Er had vandaag meer dan een punt in gezeten. Voor nu moet de focus weer op de volgende wedstrijd’.

Trainers Thijs en Bart Oosting kijken met gemixte gevoelens terug op de wedstrijd. ‘De kop is eraf en we nemen een punt mee naar Borne. Het was een wedstrijd waar alles in zat. We hebben veel goede dingen gezien, maar de wedstrijd kende ook mindere periodes. We moeten werken aan een constanter niveau. Maar het team verdiend ook een compliment. Ze hebben veerkracht getoond. Een 2-0 achterstand werd met goed volleybal omgebogen tot 2-2. Helaas zetten we ons goede spel niet voort in de vijfde set waardoor we ons zelf vergeten te belonen’.

Zaterdag 13 oktober speelt Apollo 8 de allereerste thuiswedstrijd in de eredivisie. Tegenstander is Dros Alterno uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal de Veste in Borne.

Reacties

Zwei Sätze gebraucht um in der neuen Liga anzukommen, dann hat zum Sieg das Glück und die Kraft gefehlt. Als Neuling auswärts einen Punkt mitzunehmen ist schon ein Erfolg. Glückwunsch, auch an die Herren Trainer.
Ein besonders herzlicher Gruß an meine Lady Jeanine! Ich hoffe bald mal ein Video auf Youtube zu finden auf dem Jeanine Stoeten ähnlich erfolgreich mit ihren Trainern ist wie in dem Jahr bevor Jeanine und Nicole nach Aachen wechselten.
Liebe Jeanine, "Niemals geht man so ganz"! Viele liebe Grüße und viel Glück!
Ich werde den Weg von Ecare Apollo 8 via liveticker weiter verfolgen.
Toni Gasterich aus Aachen.

Toni Gasterich|07-10-2018|19:10:21

nieuwe ronde nieuwe kansen tot de volgende , trots dat we toch ons eerste punt binnen hebben gepakt!

richard scholten in t hof|07-10-2018|17:10:02

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.