Dames 1 runner-up bij Twente Cup

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Apollo 8 runner-up tijdens het nieuwjaarstoernooi de Twente Cup in Almelo. Eurosped uit Vroomshoop was daarin met 2-0 te sterk voor het Bornse Team. Naast Apollo 8 en Eurosped was ook de derde eredivisionist Set Up’ 65 deelnemer aan het toernooi. Het deelnemersveld werd compleet gemaakt door eerstedivisionisten Krekkers, WVC Volley en Rosstars.

Positief

Zes Twentse volleybalteams streden om de Twente Cup in Almelo. Apollo 8 zat in een poule bij Springendal Set Up’65 en WVC Volley. Beide wedstrijden werden overtuigend met 2-0 gewonnen. Dat betekende een eerste plek in de poule en een finaleplaats. In de eindstrijd speelde Apollo 8 tegen de huidige nummer twee van de eredivisie Eurosped. De ploeg van Jan Berendsen was in de finale met 2-0 (25-21, 25-20) te sterk. ‘We kijken positief terug op dit toernooi’, blikt trainer Thijs Oosting terug. ‘De passing was goed verzorgd, er zat rust in het spel en het niveau was prima. We hopen die positiviteit mee te nemen in de bekerwedstrijd van aankomende zondag.’

Keurig niveau

Diagonaalspeelster Emma Bredewoud kijkt ook positief terug op het toernooi. ‘ Het is lekker om na de vakantie direct goed te beginnen. Het niveau was keurig. Natuurlijk zaten er ook leermomenten in, deze moeten we gebruiken in onze wedstrijd tegen SV Dynamo.’

Kwartfinale beker

Apollo 8 speelt op zondag 6 januari de kwartfinale in het nationale bekertoernooi tegen SV Dynamo uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 18.30 uur in sporthal Mheenpark.

Reacties

Gaaf! En de meiden B zijn bij diezelfde twentecup, maar dan voor jeugd ook tweede geworden. En dat door verplichtingen bij prejeugd en talentteam met een zeer smalle basis! Topprestatie! Er zit zeker toekomst in Apollo!

Ynske|06-01-2019|22:01:10

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.