Dames 1 stunt tegen Regio Zwolle Volleybal

Apollo 8 boekte op zaterdag 17 november de derde overwinning op rij. Dit keer wist de ploeg, opnieuw in vijf sets, te winnen van Regio Zwolle Volleybal. De nummer twee van de ranglijst.

Na de 3-2 winst op Set Up’65 reisde Apollo 8 met vertrouwen af richting Zwolle. De dames uit Zwolle zorgde vorige week voor een verrassing door met 0-3 koploper Eurosped opzij te zetten. Zij stegen hierdoor naar de tweede plek van de ranglijst.

Vanaf het eerste punt bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. De strijd ging gelijk op. Apollo 8 had het betere aanvallende spel, maar te veel eigen fouten zorgden uiteindelijk voor een nipt verlies (26-24).  In de tweede en derde gingen de fouten eruit. Passend liep het prima en aanvallend werd goed gescoord.  Beide sets werden gewonnen met 18-25 en 22-25.

Regio Zwolle volleybal toonde veerkracht en wist in de vierde set direct een voorsprong te pakken die niet meer uit handen werd gegeven. Ze wonnen de set met 25-18.

Net als de twee voorgaande wedstrijden moest uit het spelen van een vijfde set de beslissing komen. Apollo 8 kwam nog even met 4-1 achter, maar wist al snel het initiatief naar zich toe te trekken.  Bij een voorsprong van 10-12 kwam Carlijn Koebrugge het blok versterken. Door haar ‘killblok’ werd het 10-13 en was de overwinning binnen handbereik. De set en daarmee de wedstrijd werd gewonnen met 10-15.

Veerkracht

Uitblinkster Antoinette Posthuma kijkt tevreden terug op de wedstrijd. ‘Dit was de derde vijfsetter op rij die we winnen. En deze wedstrijd was iedereen binnen onze selectie weer belangrijk. Dat we opnieuw winnen zegt wat over de veerkracht van ons team.  Een erg leuke verrassing was dat naast onze vaste supporters ook de pieten naar Zwolle waren gekomen om ons aan te moedigen’.

Degelijk spel zorgt voor stunt

Ja, dit is een mooie stunt tegen de nummer twee van de eredivisie’, zegt trainer Thijs Oosting direct na de overwinning.‘ Aanvallend en passend hebben we vandaag een degelijke wedstrijd gespeeld. De foutenlast wordt minder en dan zie je dat we het de topteams erg lastig kunnen maken’ .

Apollo 8 speelt op zondag 25 november om 16.30 uur een thuiswedstrijd tegen Pharmafilter US. Voorafgaand aan die wedstrijd komt Dames 2 van Apollo 8 in actie tegen Vocasa Dames 2. Het eerste fluitsignaal klinkt om 13.30 uur in sporthal De Veste in Borne.

Reacties

Hallo nach Borne. Mädels, ihr seid der helle Wahnsinn! Eure Spiele per Livescore zu verfolgen ist ganz schön anstrengend. Achtet sehr auf eure Kraft! Apollo ist das einzige Team das den Kern alle 34 Sätze im Einsatz hatte. Ihr verbraucht pro Punkt für die Rangliste bis zu 50% mehr Kraft als die Spitzenteams. Pro Satzgewinn beträgt der Mehrverbrauch circa 15%. Ich hoffe, ihr bleibt alle gesund und ohne Verletzungen.
Nochmals Gratulation zum Erreichten!
Viele Grüße
Toni Gasterich

Toni Gasterich|20-11-2018|10:11:07

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.