Dames 1 maakt het Sliedrecht Sport knap lastig

De tweede thuiswedstrijd voor Apollo 8 werd gespeeld op zondag 28 oktober. Sliedrecht Sport, de landskampioen van het afgelopen seizoen en met oud-Apollo 8 speelster en libero Florien Reesink in de gelederen, was dit keer de tegenstander. Dames 1 wist het de gasten knap lastig te maken, maar op de beslissende momenten bleek de ploeg uit Sliedrecht meer slagvaardig en won de wedstrijd (1-3).

Voorsprong weggegeven

Esther Huls probeert in de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport het driemansblok te omzeilen.In de eerste set pakte Sliedrecht al snel de voorsprong en gaf dit niet meer weg (15-25). Apollo 8 begon scherp aan de tweede set en door onder meer een serve serie van Manon van ’t Rood en Antoinette Posthuma kwam de ploeg op een ruime voorsprong van 12-5. Langzaam kroop Sliedrecht dichterbij en wist het gat te dichten tot 20-20. Apollo 8 pakte het initiatief terug en kreeg drie setpoints op 24-21. Sliedrecht herpakte zich en kwam terug tot 24-24 en wist toch de set eruit te slepen (24-26). De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en speelde een uitstekende derde set. Met vooral eens sterke serve en veel aanvallende punten vanaf het midden won Apollo 8 overtuigend de derde set (25-18). Sliedrecht wist vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken en nam in de vierde set direct de voorsprong en het initiatief in het spel. Het won de vierde set met 16-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Andere wedstrijd

‘Het was fijn om weer in eigen huis te spelen voor veel publiek’, zegt spelverdeelster Manon van ‘t Rood. ‘Het is jammer dat we de tweede set niet hebben gewonnen, dan hadden we een andere wedstrijd gekregen. We hebben met veel lef en overtuiging gespeeld, dat geeft dus een goed gevoel voor de volgende wedstrijd.’

Onnodig verlies tweede set

‘Het is natuurlijk zonde dat we de voorsprong in de tweede set weggeven en verliezen’, vult trainer  Bart Oosting aan. ‘Dat mag eigenlijk niet gebeuren op dit niveau en is bepalend geweest in deze wedstrijd. Dat is jammer, er had meer in gezeten. Ondanks het verlies van de tweede set weten we het in de derde set goed op te pakken. Met veel servedruk en variatie in ons aanvallende spel hebben we het Sliedrecht moeilijk gemaakt. Deze lijn moeten we voorzetten. In de vierde set zie je de kwaliteit en routine van de landskampioen. Ze komen niet in de problemen en weten de set en daarmee de wedstrijd te winnen.’

Op zaterdag speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen het Talentteam Papendal. De wedstrijd begint om 13.30 uur in Arnhem.

Reacties

Hallo nach Borne. Nicht verzagen, es geht weiter! Ihr seid Lehrlinge und müsst aus den Fehlern lernen. Am Samstag war ich platt als der 2. Satz doch noch verloren ging. Auf Vizier op Volleyball habe ich dann heute morgen die Geschichte des Spiels gelesen. Deie Statistiken der Nevobo sprechen auch eine deutliche Sprache: Dort stehen die Schlüsselspielerinnen ziemlich gut plaziert. Mit der wachsenden Erfahrung kommt die Stabilität und die Konstaqnz und dies fehlt derzeit noch. Diese Saison geht es nur ums "Überleben" und dafür sieht es ganz gut aus.
Viele liebe Grüße

Toni Gasterich|29-10-2018|22:10:18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.