Dames 1 begint strijd om lijfsbehoud met overwinning

Op zaterdag 9 maart speelde Apollo 8 haar eerste wedstrijd in de degradatiepoule van de eredivisie. Tegenstander in de eerste wedstrijd was Pharmafilter US uit Amsterdam. Apollo 8 won de wedstrijd met duidelijke cijfers (3-0) en komt hiermee direct op vijf punten en voert daarmee de degradatiepoule aan.

Apollo 8 speelt in de degradatiepoule tegen Dros Alterno en Pharmafilter US (hierna US). Het team dat als laatste eindigt zal degraderen naar de topdivisie. De andere twee teams komen volgend seizoen uit in de eredivisie. Omdat Apollo 8 in de reguliere competitie boven Dros Alterno en US wist te eindigen neemt het team twee bonuspunten mee naar de play outs. Dros Alterno start de dubbele competitie met een bonuspunt. US start zonder punten. Dit omdat zij laatste zijn geworden in de reguliere competitie. De wedstrijden in de degradatiepoule begonnen vorige week met het onderlinge treffen tussen Dros Alterno en US. De ploeg uit Apeldoorn wist deze wedstrijd met 3-2 te winnen. In de tweede ronde van de dubbele competitie moest Apollo 8 in Borne aantreden tegen US. De dames wisten in de reguliere competitie een keer te winnen (3-0 overwinning in Borne) en te verliezen (3-2 verlies in Amsterdam).

Thuisoverwinning op US

De druk om te winnen werd gevoeld bij de ploeg van broers Thijs en Bart Oosting. US pakte in het begin van de wedstrijd een kleine voorsprong, maar Apollo 8 liet ze niet te ver weg lopen. Aan het eind van de set liet Apollo 8 zien dat ze niet voor niets boven de Amsterdammers waren geëindigd en won de set met 25-22. In de tweede set lag het initiatief bij US en zij pakten brutaal de voorsprong van 5-11. Na een goede service serie van Ilona ter Avest kwam Apollo 8 langszij en wist zich te herpakken. De Bornse ploeg leek op een eenvoudige winst af te gaan in de set, maar US kwam knap terug en kwam op setpoint (23-24). Mede door sterk serveerwerk van Benthe Olde Rikkert kwam Apollo 8 toch langszij en won de tweede set met 26-24. In de derde set was het verzet van de Amsterdamse tegenstander verbroken. Apollo 8 pakte direct de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. De set werd eenvoudig met 25-16 gewonnen.

Goede zaken

‘We zijn erg blij met deze 3-0 overwinning. Het niveau van de wedstrijd was erg wisselend. Door hard te werken en op een aantal momenten toch de juiste keuzes te maken hebben we de wedstrijd binnen gesleept’, vertelt Benthe Olde Rikkert. Trainer Thijs Oosting: ‘Vandaag hebben we goede zaken gedaan. Vooral onze midspeelsters Jeanine Stoeten en Ilona ter Avest waren op dreef. Ook onze diagonaalspeelster Emma Bredewoud was belangrijk met veel punten. Je ziet dat in de derde set de spanning eraf was en dat we met stabiel spel de set eenvoudig winnen. We moeten nog één wedstrijd van de komende drie winnen. Wanneer dat lukt is handhaving een feit.’

Zondag 17 maart 2019 om 15.00 uur speelt Dames 1 de tweede wedstrijd in de play-outs. In Apeldoorn is Dros Alterno de tegenstander in de Alternohal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.