post

Versterking eerste damesselectie Ecare Apollo 8

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Ecare Apollo 8 heeft zich versterkt met drie nieuwe speelsters. Vanaf komend seizoen spelen Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliët Huisman bij de topdivisionist in Borne. Met de aanwinst van het volleybaltrio krijgt het eerste damesteam versterking op drie posities.

Ecare Apollo 8 heeft de ambitie uitgesproken om binnen drie jaar met de dames te promoveren naar het hoogste volleybalniveau in Nederland. Naast een onderliggend beleidsplan, een speciaal ingerichte commissie en een goede accommodatie is het van belang dat de club ook op sportief vlak een kwaliteitssprong gaat maken. Onlangs is het contract met het trainersduo Bart en Thijs Oosting verlengd. Daarnaast zijn inmiddels drie nieuwe speelsters aangetrokken voor het eerste damesteam. Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliët Huisman komen over van volleybalvereniging ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko uit Denekamp.
Naar hoger niveau
“Voor aankomend volleybalseizoen is onze ambitie een plek in de top drie te veroveren” vertelt trainer Thijs Oosting. “Maar er zijn natuurlijk meer teams die deze doelstelling hebben. We krijgen te maken met flinke concurrentie met wie we graag de volleybalstrijd aan gaan. Met het aantrekken van deze drie nieuwe speelsters krijgt onze selectie een kwaliteitsimpuls waarmee we mee moeten dingen om de bovenste plekken. Helaas verlaten Imke Wieffer en Femke Wientjes de club. Imke Wieffer vanwege een studie voor haar werk als verloskundige. Femke Wientjes gaat studeren in Wageningen. Verder blijft de selectie intact en zijn we nog op zoek naar versterking op de middenpositie. Ook zal nadrukkelijk de samenwerking worden gezocht met Dames 2, dat momenteel op een promotieplek richting de eerste divisie staat. Jonge speelsters, veelal afkomstig uit eigen jeugd, gaan we opleiden om in de toekomst een meerwaarde te worden voor de eerste selectie. De staf van beide teams zal nauwer gaan samenwerken en daarnaast zal onder meer een gezamenlijke training komen”.
Versterking op drie posities
Met de drie nieuwe speelsters krijgt het damesteam versterking op verschillende posities.

Met Marlon Stevelink (25) haalt de club een ervaren spelverdeelster in huis. Stevelink: Met mijn ervaring in de topdivisie heb ik er vertrouwen in dat ik van waarde kan zijn om de club naar een hoger niveau te brengen. Op dit moment ben ik nog geblesseerd, maar ik werk hard aan het herstel en heb zin in deze nieuwe uitdaging”.
Voor de liberopositie heeft Ecare Apollo 8 Lieke Hilgenberg (18) aangetrokken. Na Krekkers, Regio Zwolle Volleybal en Devoko maakt ze nu de stap naar de Bornse club. Hilgenberg: “Ik vind het belangrijk dat ik me persoonlijk kan ontwikkelen. Ik heb er vertrouwen in dat Bart en Thijs Oosting mij hierbij kunnen helpen. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om in de prachtige sporthal De Veste te volleyballen”.
Met haar kracht, lef en sprongkracht is Juliët Huisman (17) als passer-loper de jongste versterking. Huisman: “Ecare Apollo 8 lijkt mij een leuke en gezellige club. En ze hebben de ambitie om een stap omhoog te doen. Die ambitie heb ik ook. Om op een zo hoog mogelijk niveau te volleyballen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.