post

Spektakel met Jeugd Oranje in De Veste

Dinsdagavond 14 maart 2017 werd er door Jeugd Oranje in een volgepakte Veste een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Rusland, de Europees kampioen van 2015. Nederland wist overtuigend te winnen van de tegenstander, die zich zelfs ongeslagen wist te plaatsen voor het aanstaande EK in Arnhem van 1 tot en met 9 april.

De Nevobo had de Bornse volleybalvereniging gevraagd of zij in hun nieuwe sporthal deze oefeninterland wilden organiseren.
Dat in Borne en omgeving het volleybal nog flink leeft, werd gisterenavond meer dan duidelijk. De sporthal was met ruim 600 bezoekers nagenoeg tot aan de nok toe gevuld met toeschouwers. De vereniging deed hun slogan ‘Vollyebal in het hart van Twente’ dan ook zeker eer aan.

1e set:
Nederland nam al snel leiding in de wedstrijd, waardoor de Russinnen pas na de technische time-out bij 8-3 weer langzamerhand konden aansluiten. Na enkele rake klappen van Russische zijde, kwamen zij zelfs voorbij Oranje en waren de rollen bij 14-17 omgekeerd.
Met Charlot Vellener aan de serve kwam er weer extra druk bij de Russen te liggen. Met een goede blokkering en enkele harde aanvallen werd het uiteindelijk 25-20 voor Nederland.

2e set:
Nederland zette het sterke spel deze set door en stond al snel voor met 8-4. Maar ook deze set wisten de Russen zich te herstellen en aansluiting te vinden. Bij 16 – 15 en dus de tweede technische time-out nam oranje het heft in handen. Demi Korevaar wist met haar serve de Russinnen flink onder de druk te zetten. De daardoor ingeleverde ballen werden vervolgens aan Nederlandse zijde door Hester Jasper zowel op de 3-meter als aan het net hard naar de grond geslagen. Daarbij wist de blokkering onder leiding van Eline Geerdink de zaak goed dicht te houden. Vervolgens wist Rianne Vos de set onder dezelfde druk uit te serveren naar een eindstand van 25-16.

3e set:
Na de twee gewonnen sets leek de weerstand van Rusland gebroken. De blikken van de bezoekers gingen langzaam richting onweer en de foutenlast werd alsmaar groter.
Met 16-9 voorsprong in de tweede technische time-out leek er dan ook geen smetje aan de lucht. Bij 20-10 kwam echter toch de klad er in bij de jeugdige ploeg. De Russinnen kwamen zelfs terug tot 22-21. Na de door Nederland genomen time-out wist Hester Jasper de ploeg er andermaal doorheen te slepen, waaronder met een formidabele verdedigingsactie op een verwoestende aanval van Russische zijde. Uiteindelijk eindigde de set met een domper voor Rusland door een foutserve in 25-23.

4e aanvullende set.
Ondanks de winst van Oranje werd er nog een vierde bonus set gespeeld. Nederland liet hierbij enkele wissels staan en voerde er nog een aantal toe. Deze set ging tot aan de 20 – 21 gelijk op. Na de time-out van Nederland wisten zij de Nederlandse punten binnen te halen. Met uiteindelijk wederom een foutserve aan het eind van Rusland werd het uiteindelijk 25 – 22.