post

Recreanten Dames B tweede van Regio Oost!

Na twee keer eerder de uitnodiging om mee te doen aan de regionale kampioenschappen recreanten naast ons te hebben moeten leggen omdat we geen team bij elkaar kregen, gingen we er dit jaar volledig voor. Het leek ons eens goed en vooral leuk, want volleyballen doen wij voor ons plezier (en toch ook wel voor de winst, eerlijk is eerlijk), om onze krachten te meten met andere kampioenen uit de regio. Daarbij wilden we kijken of we gezonde revanche konden nemen op Vrivo die in onze competitie met 1 puntje verschil het kampioenschap in de klasse A voor onze neus weg snoepte.

Afgelopen zaterdag, terwijl heel Nederland zuchtte onder de warmte, was het dan zover. Ondanks ons voornemen dit keer wel een goed en volledig team te hebben, vertrokken we met een goed team dat slechts bestond uit 7 personen. Gelukkig, bleek gedurende de dag een uitkomst, zaten er een aantal bij die op meerdere plekken inzetbaar zijn en met twee enthousiaste supporters, twee talentjes uit eigen geledingen, waren we vol vertrouwen dat we er een paar leuke wedstrijden van konden maken.

Bij binnenkomst in de hal werd het ons al snel duidelijk: dit werd een slijtage slag. Het was warm, warm en nog eens warmer en daarbij we moesten 8 sets zien te spelen waar we anders in de competitie er maar 4 doen. In de wedstrijd voor ons was Vrivo bezig en die beaamde wat wij voorvoelden: de hitte is de grootste tegenstander. En qua spel bleek dat ook zo te zijn. Want de eerste wedstrijd speelden we tegen een team uit Lichtenvoorde, Netwerk. Een redelijk goed team dat een goede verdediging had, een behoorlijke opslag maar een mindere aanval. We moesten met onze geïmproviseerde opstelling even onze draai vinden en ook wennen aan dat we weer op punten speelden in plaats van op tijd. En zo kwam het dat we met 20-16 voor stonden, we het optrokken naar 23-18 en we ons bij 24-21 realiseerden dat we maar aan 1 punt genoeg hadden om de set naar ons toe te trekken en niet op de klok hoefden te letten of de voorsprong groot genoeg was. En toen was het kat in het bakkie. De tweede set ging soepeler en wonnen we ruim.

De tweede wedstrijd, die er gelijk achter aan kwam, was tegen Orion uit Doetinchem. Dit was een wat meer volwassen team met rare zwiepballen en technische mindere hoogstandjes. Het was lastig de concentratie vast te houden maar we kwamen eigenlijk geen moment in gevaar. Ook deze was in de pocket.

Toen was het rust, althans dat dachten we. We wilden bijkomen van de inspanning, onze zweethandjes afdrogen, en nee! niet de kniebeschermers naar beneden, maar we moesten aan de bak: tellen en fluiten. En zo kwam het dat we tussen al die handelingen door ons powerfood tot ons namen om nog een beetje fit de laatste twee wedstrijden te kunnen spelen.

De eerste van die twee was tegen Salvora uit Raalte. Poe…wat was dat spannend en hard werken. Op de een of andere manier konden we maar niet langs zij komen, ook hier speelde een goede opslag van hen ons parten met voor dit team extra nog een ijzersterk mid. Het was stuivertje wisselen wie de voorsprong had en na een setpoint te verliezen, kregen zij er een die zij weer verloren en was de beurt weer aan ons. Deze uitdaging namen we aan, we zetten door en we wonnen. We hadden de smaak te pakken en ook al was het begin eerst nog zij aan zij, op een gegeven moment kantelde de wedstrijd in ons voordeel en sloegen en prikten we letterlijk en figuurlijk door. Ze konden niks met onze aanval en de set was voor ons!

Toen, toen onze tong op de schoenen lag, stond Vrivo aan de andere kant van het net opgesteld. Zij waren eigenlijk onze eerste echt serieuze tegenstander en hadden een wedstrijd rust gehad. Dit had theoretisch het effect kunnen hebben dat de warmte hen een portie sloomheid had opgeleverd, maar niets was minder waar. Al snel bepaalden zij het spel en hadden we maar te volgen. Geen enkele keer kwamen wij in stelling en zij in gevaar. De eerste set was verloren. Gewapend en gevoerd met wat extra dextro energy wilden we ‘wraak’ in de tweede set, maar wat we ook wilden, het lukte niet. Vrivo deed wat ze moest doen en wij waren op. Helaas ook deze set verloren en was Vrivo de terechte winnaar. En wij, wij zijn een verdiende tweede van regio Oost!! Jippie!