Recreanten Dames B Kampioen Oost! Nu op naar NK op 9 september!

Onze Recreanten Dames B zijn op 10 juni j.l. Kampioen van Regio Oost geworden. Het Kampioenschap geeft recht op deelname aan het NK op 9 september in Utrecht!! Het is nog ff wachten, maar toch: Succes dames!!!
Onder lees je het door de dames ingestuurde verslag!!

Dames B bikkelt door!
Wanneer de reguliere teams al druk bezig zijn met het nieuwe seizoen, bikkelen de recreanten gewoon rustig door. En hoe! Dames B, tweede geworden in de competitie (op 2 sets na…) mocht 10 juni naar Scherpenzeel voor het regionale kampioenschap. Samen met Orion, Salvora en Blauw-wit, mochten we bepalen wie de beste van regio Oost 2016-2017 is.

De eerste wedstrijd mochten we gelijk tegen Salvora, het team dat het sterkst zou zijn en niet onverdienstelijk speelt. Vorig jaar hadden we het redelijk moeilijk tegen ze in de regionale kampioenschappen, wel gewonnen maar zij waren het die 4e van Nederland geworden zijn waar wij 7e werden. Dus de eerste partij vol aan de bak. We liepen vrij hard van stapel en hadden haast om de punten te halen. Het systeem van op tijd spelen zat er nog behoorlijk ingebakken…totdat we ons tijdens een time out (die we anders nooit hebben) echt gingen realiseren dat we nu om de punten speelden: wie het eerst bij de 25 is :-). Er kwam meer rust in het spel en langzaamaan begon het te draaien. Er waren mooie rallys, gave reddingen en mooie opslagseries. Het eerste setpoint wisten we niet te verzilveren en het werd nog even spannend op 24-24 waarna we het koelbloedig afmaakten op 26-24. Bij de wissel van de tweede set hoorde ik Salvora fluisteren ‘als we die ene service onder de knie hebben, dan hebben we ze’. Helaas voor hen was niets minder waar…want juist in de tweede set lieten we nog meer zien hoe we als team in staat zijn een goed spel neer te zetten. Deze set kwamen we niet echt in gevaar en de eerste winst was binnen!

De tweede wedstrijd was tegen Orion. Een degelijk verdedigend team dat aanvallend met magie speelde: de ballen kwamen op de meest bijzondere manieren over het net. Zelfs de spelers onder ons met het beste balbaaninzicht konden, bijna tot frustratie aan toe, niet voorspellen waar de bal terecht kwam. We gingen zelf ook veel fouten maken waardoor zij aardig wat puntjes binnen sprokkelden. Zoveel dat het toch ook nog even spannend werd. Gelukkig herpakten we ons op het goede moment en sleepten we de set binnen. De tweede set ging een stuk beter. Met grote overmacht begonnen we aan de big points en lieten we ons nog even verleiden de set langer te maken dan nodig. Gelukkig hielden we het hoofd koel en de lach op ons gezicht waarmee we het matchpoint naar ons toe trokken. Hoppa!

Na even wat rust en een heerlijk zelf gemaakte kersenmonchoutaart in de buik, begonnen we aan de laatste wedstrijd. Met 1 set zouden we kampioen zijn en we hadden al gezien dat deze tegenstander een niet zo’n sterke tegenstander was dus…. Helaas, helaas, we lieten ons toch weer verleiden in iets concentratieverlies, gemakzucht? en maakten de fouten en daarmee de punten voor Blauw-wit. Het werd 21-18 en toen waren we het zat. Dit kon toch niet zo. We gingen weer doen wat we moesten doen en met 25-19 maakten we het af. Tweede set gingen we doen wat we al in de eerste set geconstateerd hadden te moeten doen: hard achterin spelen. Dit pakte, samen met een goed lopende service, goed uit. Met 25-9 wonnen we de set en mogen we ons kampioen van regio Oost noemen! Jeehh!

En nu op naar het Nationale Kampioenschap op 9 september in Utrecht!