Nederlaag voor Dames 1 in spannende wedstrijd

Dames 1 speelde op zaterdag 5 november haar vijfde competitiewedstrijd in vijftien dagen. Tegen het geroutineerde VV Utrecht ging het team van Thijs en Bart Oosting in een spannende wedstrijd onderuit (0-3).

Apollo 8 speelde in een sfeervolle sporthal De Veste al weer de vijfde competitiewedstrijd. Na de midweekse overwinning op Zwolle kwam het geroutineerde VV Utrecht op bezoek in Borne. De bezoekers wisten de thuisploeg direct onder druk te zetten. Apollo 8 bracht daarentegen weinig servedruk waardoor Utrecht de regie in handen had (19-25). In de tweede set was het spelbeeld anders. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waarop een spannende ontknoping volgde. Utrecht trok aan het langste eind en won nipt (25-27). In de derde set schoot Apollo 8 uit de startblokken en bouwde een mooie voorsprong op. Utrecht kwam terug en halverwege de set stond het weer gelijk. Het bleef spannend tot het eind, maar het was opnieuw Utrecht dat toe wist te slaan (25-27).

Dichtbij

‘Helaas een 0-3 nederlaag’, zegt speelster Pippa Molenaar. ‘We hebben Utrecht wel onder druk gekregen maar konden dit jammer genoeg niet omzetten in de winst. We kwamen twee sets super dichtbij maar hebben onze kansen toen niet afgemaakt.’

Hard werken

‘We hebben helaas met 0-3 verloren van Utrecht. De eerste set was onze servedruk te laag waardoor Utrecht een heel gevarieerd aanvalsspel kon spelen. Vanaf set 2 serveerden we een stuk beter en werd het een echte wedstrijd. Zowel set 2 als set 3 verloren we met 25-27. We hadden een aantal prachtige series en werkten hard, we hadden echter ook teveel eigen fouten, waardoor we aan het einde van die sets net tekort kwamen. We zijn een team in opbouw en hebben tijd nodig om te groeien, dat die potentie er is, hebben we zeker bij vlagen gezien. Dit was onze 5e wedstrijd in 15 dagen, deze week hebben we geen doordeweekse wedstrijd, dat geeft ons extra de gelegenheid om te werken aan onze verbeterpunten’, reageert trainer Thijs Oosting.