post

Moeizame overwinning Dames 1

Dames 1 boekte op zondag 27 november een moeizame 3-2 overwinning op streekgenoot Eurosped in de uitwedstrijd in Vroomshoop.

Apollo 8 begon met een hoge foutenlast niet scherp aan de wedstrijd. De thuisploeg sloeg al snel een gaatje en won met gemak de eerste set in 25-18. De bezoekers moesten een tandje bij zetten en begonnen in de tweede set een stuk beter. De stand ging gelijk op, maar het was de thuisploeg die aan het eind van de set op setpoint kwam. Apollo 8 gaf niet op en wist de stand om te draaien. Op 24-25 sloeg Marije ten Brinke toe met een mooie tipbal. Ook in de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd, maar het was opnieuw Apollo 8 die wist toe te slaan. Jette Kuipers scoorde het winnende punt en pakte de setwinst (23-25). In de vierde set begon Apollo 8 niet goed. Het team knokte zich terug in de set, maar door persoonlijke fouten aan Bornse kant ging de winst naar Eurosped. Een allesbeslissende vijfde set moest uitmaken wie de streekderby ging winnen. Apollo 8 had al direct de beste papieren, zij begonnen heel scherp in de vijfde set en kwamen op een 2-8 voorsprong. Dat werd niet meer uit handen gegeven waardoor de winst naar Apollo 8 ging (10-15).

Tekst gaat verder onder de foto.

Teamprestatie

‘We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in een hoge foutenlast en setverlies. Gelukkig konden we het als team oppakken en er toch een 3-2 winst uithalen’, zeg spelverdeler Charlotte Haar. ‘Het was zeker niet altijd het mooiste volleybal, maar er werd ontzettend hard gewerkt en dat werd beloond. Deze 2-3 winst was een echte teamprestatie.’

Moeizaam, maar verdiend

‘Een moeizame maar verdiende overwinning’, zegt een opgeluchte Bart Oosting. ‘De overwinning kwam tot stand op basis van hard werken. Eurosped had een vliegende start en kon vanaf de servicelijn voor veel druk zorgen. In de rally waren we slordig en maakten we teveel fouten. In de tweede set wisten we de wedstrijd te kantelen. Het was niet mooi, maar we hebben als team geknokt. Als het niet loopt is hard werken wat er moet gebeuren. Dat we dit op weten te brengen in een drukke week is een compliment naar het team.’

Challenge Cup

Op woensdag 30 november speelt Apollo 8 in eigen huis de return in de eerste ronde van de Europese Challenge Cup tegen AJM FC Porto. Een 3-0 of 3-1 overwinning is nodig om een beslissende golden set te spelen. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20 uur.

De laatste tickets zijn te krijgen via: bit.ly/tickets-apollo8dames1