post

Marit Zander eerste versterking voor Dames 1

Apollo 8 kondigt haar eerste versterking voor het komende volleybalseizoen aan. Marit Zander uit Borne, speelster uit de eigen jeugdopleiding, komt van het tweede team over naar het eerste team.

Op 27 april maakte Apollo 8 bekend dat, op één speelster na, de speelsters van de huidige selectie ook komend volleybaljaar spelen voor de Bornse eredivisionist. Apollo 8 presenteert vandaag haar eerste versterking.

Thijs Oosting, voorzitter Martin Reesink en Bart Oosting kijken toe, terwijl Marit Zander het contract ondertekent.

Marit Zander (16 jaar) maakt de overstap van het tweede team naar de eerste selectie. Marit is een speelster van de eigen jeugdopleiding en in het afgelopen seizoen maakte zij al haar eerste speelminuten in de eredivisie. Samen met Fleur Meinders gaat zij de spelverdeling op zich nemen.

Eigen jeugdopleiding
‘Eén van de speerpunten van Apollo 8 is het opleiden van jeugdspeelsters’, vertellen trainers Thijs en Bart Oosting. Nu we in de top van Nederland spelen is het voor jonge meiden nog lastiger door te stromen naar het eerste team. Marit laat zien dat het niet onmogelijk is. Ze is een leergierige speelster, die het spel voor haar leeftijd al erg goed leest, ze heeft een goede service in huis en een meid die veel enthousiasme uitstraalt.’

Vanaf de mini’s bij Apollo 8
‘Super mooi dat ik deze kans krijg en dat de trainers vertrouwen in mij hebben’, reageert Marit. Vanaf de mini’s speel ik al bij Apollo 8 en had ik het doel om in Dames 1 te spelen. Komend seizoen wil ik veel leren van de trainers en van mijn teamgenoten die al veel ervaring hebben in de eredivisie. Ik heb er enorm veel zin in en ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Dit is een mooie kans om mij te ontwikkelen.’

Apollo 8 feliciteert Marit van harte met deze overstap en wensen haar veel succes en volleybalplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.