post

Laury Donker stopt bij Dames 1

Volleybalster Laury Donker heeft aan haar team en trainersstaf laten weten per direct te stoppen bij Dames 1 van Apollo 8. Het combineren van eredivisievolleybal en haar studie Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn op hogeschool Windesheim in Zwolle blijkt in de praktijk niet mogelijk.

De middenaanvalster was een belangrijke speelster die, zeker in het afgelopen seizoen, met haar blokkerend vermogen het verschil maakte in veel wedstrijden. Ze heeft aangegeven graag voor Apollo 8 te blijven volleyballen en zal waarschijnlijk bij een ander team aansluiten.

Trainers Bart en Thijs Oosting zijn uiteraard teleurgesteld in het besluit, maar hebben ook begrip voor de situatie. ‘We vinden het jammer dat we na zes wedstrijden afscheid moeten nemen van een van onze speelsters. Het eredivisievolleybal en haar studie in Zwolle viel voor Laury helaas niet te combineren. We zijn het seizoen gestart met vijftien speelsters. Dan is de insteek altijd om het seizoen met de volledige groep af te sluiten. We gaan op korte termijn op een passende manier afscheid nemen van Laury. We zijn blij dat ze blijft volleyballen voor Apollo 8. Dat laat zien dat dit echt haar vereniging is geworden. Het voortijdig vertrek van een speelster heeft altijd impact op een spelersgroep. We zullen de knop om moeten zetten, want zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.