post

Kleine nederlaag Dames 1 in openingsduel

Op zondag 23 oktober speelde Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In Borne was tegenstander Friso Sneek in vijf sets net te sterk (2-3).

Het publiek moest er even op wachten, maar op zondag 23 oktober begon dan eindelijk het seizoen voor het eerste team van Apollo 8. Het team van Apollo 8 is behoorlijk vernieuwd. Met acht nieuwe speelsters begon het team aan de eerste thuiswedstrijd tegen Friso Sneek. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. Halverwege de set werd een gaatje geslagen (16-14) en die voorsprong werd verder uitgebouwd. Apollo 8 won de eerste set met 25-19. Ook in de tweede set wist de thuisploeg het goede spel voort te zetten. De Friezinnen hadden veel moeite met de servedruk van de Bornse eredivisionist. Opnieuw ging de winst naar de thuisploeg (25-18). In de derde set waren beide teams meer aan elkaar gewaagd en lag het dicht bij elkaar. Friso Sneek wist een klein gaatje te slaan en gaf dat niet meer uit handen (23-25). De bezoekers wisten door te zetten en voerde de servedruk naar Apollo 8 op. De vierde set ging ook naar Friso Sneek (18-25) en trok daarmee de stand gelijk (2-2). Het lukte Apollo 8 niet om de wedstrijd te kantelen. In de vijfde set liepen de bezoekers al snel uit en wonnen met 9-15. Door de 2-3 nederlaag houdt Apollo 8 één punt over aan dit duel.

Sterk begin

‘We begonnen sterk aan de wedstrijd’, reageert speelster Carlijn Koebrugge na de nederlaag. ‘In de eerste twee sets maken we weinig eigen fouten en wisten we kansen direct af te maken. Helaas konden we dit niet lang genoeg vol houden voor de winst’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tevreden met getoonde spel

‘We hebben in een goed gevulde Veste gestreden voor wat we waard waren en tegen VC Sneek maar helaas nipt verloren’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘De eerste twee sets speelden we met veel servedruk en konden we aanvallend relatief makkelijk scoren. Het resultaat was een 2-0 voorsprong. De 3e set was gelijk opgaand en kon het beide kanten op gaan. Mede door twee wissels begon het bij Sneek beter te lopen en wisten zij aanvallend net wat meer te brengen. De derde set verloren we nipt, helaas gingen de 4e en 5e set ook naar de bezoekers. Aankomende woensdag spelen we uit bij Sudosa Assen, we gaan er alles aan doen om daar het getoonde spel uit de eerste sets langer vast te houden!’

Deze week twee wedstrijden

Woensdag 26 oktober speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Sudosa Assen. De wedstrijd begint om 20 uur in sporthal Olympus. Zaterdag 29 oktober komt Draisma Dynamo uit Apeldoorn op bezoek in Borne. Om 20.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.