post

Jongens A zevende op NOJK

(Wil je alle foto’s zien, neem dan een kijkje in ons foto album)

Afgelopen zaterdag speelden onze jongens A de finale van het Nationale Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) 2015 en zijn daarbij zevende van Nederland gewonnen. In Doetinchem werden de finales voor de A jeugd afgewerkt, waarbij de beste acht teams van Nederland in poulevorm de wedstrijden speelden. Ecare Apollo 8 speelde in de eigen poule tegen achtereenvolgens Sudosa-Desto uit Assen, VoCaSa uit Nijmegen en NVC uit Naarden. De in een bus meegereisde supporters zagen af en toe geweldig spel, maar konden op de mindere momenten de A jongens helaas niet naar een hoger niveau tillen.

De eerste wedstrijd tegen Sudosa, de latere zilverwinnaar, startte met een stroef begin door toch een stuk spanning. Deze eerste set werd helaas verloren met 23-25. De tweede set begon echter de Ecare Apollo 8 machine te draaien en werd Sudosa opzij gezet met een geweldige stand van 25-08. Aangezien bij de poulewedstrijden slechts twee sets gespeeld werden was de stand daarmee 1-1, en leverde de gewonnen set een winstpunt op.

Met een goede gewonnen set nog in het achterhoofd moest nu VoCaSa verslagen worden. Dat lukte uitstekend door de eerste set met 25-20 te winnen. Helaas bleek in de tweede set de passing in te zakken en kon de aanval niet voldoende bediend worden door de spelverdeler. Hierdoor werd de tweede set helaas met 18-25 verloren, maar ook nu toch nog een winstpunt erbij en tot dan nog alle opties open. Het doel was namelijk de kruisfinales te halen, waarbij de nummers een en twee van de poule gaan voor de podiumplekken.
Met nu twee winstpunten in de pocket en alle opties open was nu tegenstander NVC aan de beurt. Deze derde wedstrijd van het toernooi leverde echter een 2-0 verlies op en daarmee ook geen plek in de kruisfinales. De koploper van de poule bleek een maatje te groot en de uiteindelijke kampioen NVC wist in beide sets direct de voorsprong te pakken en vast te houden.

De deelname aan de finale van het prestigieuze jeugdtoernooi is op zich al een hele prestatie en het mag de pret niet drukken door te eindigen op een gedeelde zevende plek. De jongens hebben na het toernooi afscheid genomen van coaches Abe Talsma en Martijn Slagers en sluiten deze week weer aan bij hun eigen competitie teams: Stijn Hannink, Coen Verschuur, Stijn Veldhuis en Bas Wiersma gaan met jongens A1 weer in de Hoofdklasse schitteren en voor hun staat nog de halve finale van het Regionale Bekertoernooi te wachten.
Matteo Rogantini, Tobias Lansink en Luc Pol sluiten weer aan bij de derde herenselectie spelende in de eerste klasse;
Ruben Kerkhof, Rieco Huls en Kjel de Vries spelen met Heren 2 zaterdag weer thuis om 14.30 uur voorafgaande aan heren 1;
en Stef Dreierink zal a.s. zaterdag om 17.30 uur met Heren 1 thuis proberen koploper Apeldoorn te verrassen.

De afgelopen jaren stonden regelmatig teams van Ecare Apollo 8 in de finale van het NOJK en is het resultaat van intensief en goed begeleiden binnen de jeugdopleiding. Bij de jongenslijn is er plek voor enthousiaste jongens en deze kunnen binnen elke leeftijdscategorie instromen, waarbij de mini’s de jongste groepen zijn. Het is ook mogelijk een keer mee te trainen om te kijken of het leuk is. Neem hiervoor contact op met de jeugdcommissie via ons contactformulier.

Wil je alle foto’s zien, neem dan een kijkje in ons foto album

Kijk voor het verloop van alle rondes van al onze teams op onze speciale NOJK pagina

2 Reacties “Jongens A zevende op NOJK

  1. We hebben alleen verloren van de uiteindelijke terechte kampioen (NVC) , alles daar achter lag dus heel dicht bij elkaar. De teleurstelling na onze uitschakeling was dus ook groot. 1 setje kwamen we te kort. Na de laatste wedstrijd werd de tijd genomen om alles even weer op een rijtje te zetten en in Borne hebben we de dag samen met enkele die-hard supporters afgesloten bij De Steeg.

    Supporters bedankt dat jullie met zovelen op de tribune zaten en ons tot het laatst luidruchtig bleven steunen! Dit maakte de ervaring voor het team nog onvergetelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.