Jeugdspeler Mats Klein Teeselink naar Italië

Jeugdspeler Mats Klein Teeselink naar Italië met OranjeMats Klein Teeselink

De 15-jarige volleyballer Mats Klein Teeselink uit Azelo is geselecteerd voor het 4-landentoernooi in het team van de pre-jeugd van Oranje van de Nederlandse Volleybal Bond. Mats speelt nu op de middenpositie aan het net. Hij vertrekt a.s. woensdag naar Bari in Italië, waar het team het 4-landentoernooi zal afwerken. Het 4-landentoernooi met Italië, Nederland, België en Spanje start op 28 juli tot en met 31 augustus. De gehele selectie heeft het afgelopen weekend in België oefenwedstrijden gespeeld, waarbij gekeken is welke 12 spelers er naar Italië uitgezonden zouden worden.

Helaas is de 13-jarige Ecare Apollo 8 speler Morris Koetse uit Borne deze keer afgevallen voor het 4-landentoernooi. Morris blijft gewoon deel uitmaken van de pre-jeugd selectie en sluit na de vakantie weer aan in Papendal. Mats en Morris spelen beide in het Jongens A selectieteam van Ecare Apollo 8 onder leiding van hoofdtrainer Harry van de Riet.

Het pre-jeugd Oranje team is het voorportaal van jongens Oranje, waarna Jong Oranje en het Nederlands Team komt.

Mats Klein Teeselink:

“Ik ben hartstikke blij dat ik een van de 12 geselecteerden ben om mee te mogen met pre-jeugd Oranje naar Italië.

Vanaf april 2016 mocht ik mee doen met pre-jeugd Oranje de selectie waarbij we met 40 jongens zijn begonnen in de leeftijd van onder de 16 jaar. Na deze trainingsdagen kwamen en gingen er verschillende jongens. Eind mei zijn we begonnen met onze eerste stage dagen in Papendal. De vrijdagen hiervoor waren de vaste trainingsmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur.

De stage dagen van 2 tot 3 dagen verbleven wij op de kamers van de jongens van Jong Oranje. Pittige dagen van zware trainingen en strenge regels voor een 15 jarige!!! Denk hierbij aan vaste eet patronen en slaap/rust momenten.

Toch kijk ik terug op zeer leerzame dagen. De spanning steeg naarmate er steeds minder jongeren overbleven. We zijn de trainingen begonnen met 4 jongens uit het oosten van het land ( waaronder ik en Morris).

Onze eerste oefen wedstrijd hebben wij gespeeld met 13 jongens op 16 en 17 juli in België. Na dit weekend steeg de spanning onder de jongens. 12 mogen er immers maar mee naar Italië. Helaas kreeg Morris het vervelende mailtje.

Vanaf afgelopen maandag is dus pas bekend gemaakt wie er mee mogen naar het 4-landen toernooi.

Afgelopen zaterdag hebben we onze laatste trainingsdag gehad in Papendal met veel input over onze dagen richting Italië.

Apollo 8 heeft mij altijd goed op weg geholpen en hoop hier nog vele jaren te spelen, ook de school het Noordik Almelo waar ik na de vakantie mijn 3e jaar inga geeft mij alle mogelijk heden om op dit niveau te mogen spelen wat ik met heel veel plezier doe.

Ik ga er een onvergetelijke tijd van maken en daar horen jullie later nog wel van!!!!”

Op de foto zien we Mats met nr 7 en Morris met nr 12.

pre-oranje jongens 2016_2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.