post

In memoriam: Harrie Lentfert

Harrie Lentfert is afgelopen vrijdag 26 maart op 74-jarige leeftijd overleden. We verliezen hiermee een zeer gewaardeerd erelid van onze vereniging.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Greet en zijn familie. Harrie is de vader van Petra, trainster van Meisjes B2 en speelster van Dames 8, en schoonvader van Joost, sinds kort kandidaat-bestuurslid, en opa van Evy en Bo, die spelen bij onze jeugd. Kleindochter Luna, zoon Erik en schoondochter Janneke hebben ook een volleybalverleden bij Apollo 8. We wensen jullie allemaal veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Wij herinneren Harrie als gepassioneerd, energiek, ambitieus en betrokken. Harrie is jaren actief verbonden geweest aan volleybal. In 1984 is hij bij de volleybalbond voor het eerste geregistreerd als trainer. Daarna is Harrie jaren actief geweest bij Pollux, Set-Up ‘65 en Apollo 8.

Harrie heeft een groot aandeel gehad in de opmars van Apollo 8 in de afgelopen 15 jaar. Hij stond van 2005 tot 2008 als hoofdtrainer aan het roer van Dames 1. Onder zijn leiding promoveerde Dames 1 drie jaar achter elkaar; van de Eerste Klasse naar 2e Divisie. Ook heeft Harrie zich jarenlang tomeloos ingezet voor de Technische Commissie van Apollo 8. Een pittige klus die hij op zijn eigen, energieke manier invulde. Ook in de jaren na zijn afscheid als hoofdtrainer heeft hij het trainersvak nooit los kunnen laten. Vele uren per week stond hij bevlogen in de zaal om training te geven aan verschillende CMV- en meiden-jeugdteams. Harrie sprak altijd met trots over de jaren bij Pollux in de Eredivisie, waar hij een van de grondleggers was van een topsportklimaat. De vele gesprekken die Harrie voerde met trainers in onze vereniging zorgden voor de nodige inspiratie. Inspiratie en bevlogenheid om Apollo 8 op te bouwen.

Harrie vond het belangrijk dat er met plezier werd gespeeld, dat jeugdspeelsters tijdig konden doorstromen en dat spelers binding met de club hebben; je krijgt wat en je geeft wat. Harrie was er bijzonder trots op hoe Apollo 8 de jeugdopleiding heeft neergezet en ook de Eredivisie heeft bereikt. Tot het laatst toe heeft hij kunnen genieten van volleybal en appte met de hoofdtrainers van Dames 1, zoals nog vorig weekend: “Mooie overwinning gisteren, jammer van vandaag, nieuwe kansen in de play-offs.”

Harrie is een toonbeeld van onze kernwaarden Vriendschap, Ambitie en Trots. Hij bleef altijd rustig en deed wat gedaan moest worden. Wij bedanken hem voor zijn bevlogen inzet voor Apollo 8 en zijn visie op hoe je een sportieve vereniging vanuit vriendschap, ambitie en trots kunt opbouwen. Zonder hem was dat niet gelukt. Vanwege zijn uitzonderlijke inzet en bijdrage aan de vereniging heeft Apollo 8 hem benoemd tot erelid. Wij gaan zijn bevlogenheid en enthousiasme voor het volleybal missen.

Klik hier om een condoleance achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.