post

Herenprestatielijn Apollo 8 rondt corona seizoen 2020-2021 af

Woensdagavond 29 april 2021 hebben de heren van de prestatielijn van Apollo 8 het vreemde seizoen 2020-2021 afgerond. Met een “pre-season king of the beach” toernooi op het zand van de beachvelden op sportpark ‘t Wooldrik, gewonnen door aanvoerder Tobias Lansink, werd het seizoen 2020-2021 opgenomen in de lijst van historische gebeurtenissen.

In de zaal werd op 10 oktober 2020 in Groningen de laatste wedstrijd gewonnen met 3-1 van Donitas. Het zou de laatste reguliere wedstrijd zijn van het seizoen. Daarna sloeg Corona toe. In 1e instantie kon er in ieder geval nog doorgetraind worden in de Veste. Iedere minuut die beschikbaar was, is gebruikt om iedereen fit te houden en direct klaar te zijn, als de competitie weer zou opstarten. Er is volop gebruik gemaakt van het krachthonk in de Veste en alle andere mogelijkheden en sporten die de hal in de Bornsche Maten biedt.

Op 18 december was dat ook voorbij en ging de boel op slot. Dus zoeken naar andere mogelijkheden. In het begin met enkel de jeugd onder 18, later kwamen daar de oudere jongeren, t/m 27 jaar, bij. Er is getraind op asfalt, kunstgras, de bossen van Twickel en zelfs in de sneeuw , zodat ieder maar kon bewegen.

De laatste 2 maanden konden we gelukkig terecht op de beachvelden op sportpark ’t Wooldrik. Weer of geen weer, zelfs bij vriezend weer waren de mannen van de heren prestatielijn twee keer per week te vinden op het zand.

Lets keep the Ball flying

Het seizoen begon met tal van initiatieven rondom de stichting van “Lets keep the Ball flying”. Onder leiding van manager Frank Dijkmans werd allerlei sportkleding verzameld en overgedragen aan de Stichting in de persoon van Lesley de Jonge. De kleding is inmiddels in Afrika en Azie aangekomen. Eind september 2020 presenteerde Apollo 8 heren 1 zich in IJsselmuiden in een promoshirt met op de voorkant het logo van de stichting ter ondersteuning. De bedoeling was dat het shirt overal in Nederland gedragen zou worden en dat op deze wijze de activiteiten van “lets keep the ball flying” onder de aandacht gebracht zou worden. Door corona viel de officiële presentatie en de overhandiging volledig weg. Het volleybal seizoen was na 3 wedstrijden  over. De 3-1 winst in Groningen was het laatste wapenfeit van het toen nog prille seizoen 2020-2021.

Heren gezocht

Herenprestatielijn Apollo 8 is op zoek naar uitbreiding Na de meivakantie begint het nieuwe seizoen 2021-2022. De mannen van Apollo 8 zijn nog op zoek naar versterking. De basis staat, maar in de breedte is er nog behoefte en ruimte voor nieuwe spelers. Er is volop ambitie en talentontwikkeling staat dan ook hoog in het vaandel. Dankzij de professionele benadering en de uitgebreide facilitaire mogelijkheden van sporthal de Veste biedt Apollo 8 jongens vanaf 10 jaar en ouder ruime kansen om veel plezier aan volleybal te beleven. Dat geldt ook voor de mannen binnen de heren prestatielijn. De visie is elkaar beter maken en samen werken aan mooie prestaties. Daarbij hoort plezier, maar ook uitdaging. Door een mix van een fysiek, mentaal, technisch en tactische scholing wordt iedere sporter geprikkeld om te werken naar een hoger niveau. In het nieuwe seizoen zijn de heren weer te bewonderen in de 1e divisie. De jongensjeugd neemt haar plaats weer in de diverse jeugd top- en hoofdklassen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het emailadres tc-heren@apollo8.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.