Heren 1 weer van start

Sinds 2 weken is heren 1 weer gestart met de voorbereidingen op het komende seizoen. Een tweetal nieuwe gezichten geven acte de présence in het team te weten Stef Dreijerink die de opstap van heren 2 naar het vlaggenschip van de vereniging maakt en van “buiten” Bas Haar komende van eerste divisieploeg Scylla uit Wageningen. Laatstgenoemde gaat studeren in Enschede en wilde daarnaast op volleybalgebied zijn ambitie volgen bij een gezellige vereniging.

De eerste trainingsweek werd afgesloten met een teammiddag bij Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Door vertraging van de “buitenlanders” uit het midden van het land (wie verwacht er nou een file richting Oosten op een zaterdag) kon er enigszins verlaat begonnen worden met een korte oefening hoe we als team communiceren, het korte zat meer in de tijd die we hadden, dan de oplossingsgerichtheid van het team. Maar na tevredenheid van de leiding konden we toch naar de volgende uitdaging. Ik begreep toen pas waarom Janneau me de week er voor vroeg of hij er bij mocht zijn, hij als een van de experts van het challenge park wist natuurlijk wat er komen zou.

Wat stond ons te wachten? Circus Renz was er niets bij, we moesten (dat wil zeggen diegene die het aandurfden) een paal van tien meter beklimmen en boven op een platformpje een bloem maken met zijn vieren: elkaar vasthouden en achterover leunen. We hadden ondertussen Janneau bevorderd tot cineast, de komende periode zullen er her en der wel wat beelden met onze kunsten verschijnen.

Het was goed te zien hoe we elkaar hielpen en zelfs de mensen met hoogtevrees het aandurfden om naar boven te komen. Om niet al te heldhaftig over te komen moet vermeld worden dat we wel “gezekerd” waren, veiligheid voorop, mocht het misgaan konden we rekenen op onze teamgenoten die ons in de lucht hielden en voorzichtig op de aarde terug zouden brengen.

De echte durfals kregen nog de gelegenheid om van een andere tien meter paal met vrije val naar een trapeze te springen, ze waren er. Hoewel het niet bij iedereen lukte om houvast te krijgen, was de voldoening van de poging groot.

De afsluitende waterpolo kajak wedstrijd liet een goed beeld zien van wat we in het veld komend seizoen kunnen verwachten, list, bedrog, grof geweld, schoonheid alles voor het resultaat.

Onder het genot van een hapje en een drankje bij het gezellige Italiaanse restaurant Il Tartuffo sloten we een geweldige middag af.

In de tweede week gaat het weer helemaal los, 3 maal trainen in de week en de zaterdagen zijn weer gevuld met wedstrijden en toernooien. We hopen met de derde training die onder leiding staat van de ervaren trainer Theo Peters, een verdere stap te maken in de constantheid van ons spel en tevens de jonge talenten van Ecare Apollo8 voor te bereiden op hun toekomstige rol in heren 1.

Zaterdag 23 augustus hebben we de oefenwedstrijd gespeeld tegen eredivisionist RIVO: de eerste vijf sets zijn gespeeld, waarbij iedereen wedstrijdritme op kon doen, afstemming met elkaar vinden en een eerste indruk op doen hoe we er met elkaar staan.

Het was goed om te zien dat ons team een mooie mix is van ervaring en jong talent en dat de kwaliteiten van een ieder dicht bij elkaar liggen, en vooral dat er een homogene ploeg stond.

We hopen dat er nog een middenspeler bij komt zodat we alle posities dubbel bezet hebben, zo niet dan zullen Tom Engbers, Stef Dreijerink, Erwin Wes, Bas Haar, Niek Waanders, Tom Feldkamp, Aart Kooijman, Pim Mossel, Wilco Kleine, Eric Jansen en Jelle Clemens er staan om Ecare Apollo 8 op de kaart te zetten en het Bornse publiek met mooi en strijdbaar volleybal te verwennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.