post

Heren 1 Apollo 8 heeft flinke uitdaging

Afgelopen zondag, 12 september, speelde heren 1 op het Apollo 8 voorbereidingstoernooi in sporthal de Veste. Heren 1 speler Stef Vugteveen had voor diverse Apollo 8 teams gezorgd voor 3 dagen volleybalplezier in de eigen hal, vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag vonden er wedstrijden plaats in diverse klassen en konden teams zich voor het eerst sinds een jaar zich presenteren.

Het organiseren voor dit jaar ging niet zonder slag of stoot. Nadat allereerst de volleybal experience met dames 1 wegens gebrek aan belangstelling gecanceld werd, gebeurde hetzelfde met het eigen jeugdtoernooi. Stef Vugteveen kreeg dan ook van met name van deelnemende teams veel complimenten, dat hij toch een programma in elkaar had weten te zetten.

Heren 1 trad op zondag aan tegen Avior uit Deventer, een ploeg die eveneens uitkomt in de 1e divisie A. Ook tegenstander Pouw/Veracles uit Groningen speelt eveneens in dezelfde klasse. Het toernooi was dus een goede graadmeter hoe de heren er voor zouden staan.

Deze week werd bekend dat ook passer/loper Bas Haar de vereniging gaat verlaten omdat hij een functie in Eindhoven heeft aanvaard. Dat betekent voor heren 1 dat er compleet nieuwe passlijn opgezet moet gaan worden.

In de 1e partij, tegen Avior, functioneerde de uitgedachte oplossing redelijk. In de 1e set kwam Apollo 8 door een sterke opslagbeurt van Tom Schepers op ruime voorsprong. Helaas ging deze in dezelfde opvolgende side-out weer net zo hard verloren. In de eindfase van de set hadden de mannen van coach Henk Goor onvoldoende weerstand en verloren met 7 punten op rij de set met 21-25. 

De 2e set gaf heel veel spanning. De nieuwe midden, Timo Habing, werd een paar keer goed aangespeeld door de jonge spelverdeler Youri Bals. In de middenfase van de set werden er veel opslagfouten gemaakt, waardoor de ploeg zichzelf in de problemen bracht. De blokkering van met name middenman Coen Verschuur en diagonaal Stef Vugteveen vormde voor de mannen uit Deventer een moeilijk neembare vesting. Uiteindelijk won Apollo 8 de 2e set met 25-23.

In de 3e set maakte Kristan van der Heide op diagonaal zijn opwachting. In het begin kwam Apollo 8 goed mee tot de stand van 12-12. Vervolgens ging het mis in de service-pass en pakte Avior in 4e rotatie de setwinst met 20-25.

De 4e set golfde het spel op en neer. Uiteindelijk werd de foutenlast in de opslag de mannen uit Borne fataal en werd nipt verloren met 13-15.

In de 2e wedstrijd tegen Pouw/Veracles werd duidelijk dat er nog veel te doen is. De ploeg uit Groningen beschikt over meer ervaring en power. Samen met de hoge foutenlast m.n. bij de eigen opslag ging de setwinst in rap tempo naar de tegenstander. De 1e set ging met 19-25 verloren, de 2e en 3e set was het een walk-over met 15-25.

Komende zaterdag, 18 september, start de competitie met de thuiswedstrijd tegen VVH uit Harderwijk. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.00u op veld 1 van sporthal de Veste. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van het centrale veld. Hopelijk weten de toeschouwers ons te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.