post

Flink op weg met Dames 1 selectie voor 2016 – 2017

In navolging op het trainersduo van de broers Oosting kunnen we nu ook met trots de eerste wijzigingen voor de selectie van seizoen 2016 – 2017 bekend maken.

Van de huidige selectie hebben Anouk Lammersen en Anouk Molendijk helaas laten weten dat zij vanaf komend seizoen niet langer uit zullen komen voor Ecare Apollo 8. Voor beide geldt dat zij de combinatie van werk, privé en volleybal richting topsportniveau niet langer ambiëren en op zoek gaan naar andere opties. Hiervoor is het nieuwe trainersduo de afgelopen maanden in hun inventarisatie bij twee nieuwe speelsters uitgekomen.

Jet Oosterheert
Voor de diagonaal positie zal Jet Oosterheert het team komen versterken. Jet is voor het team een goede bekende, zij kwam de afgelopen 3 seizoenen namelijk uit voor de huidige directe tegenstander ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko. Na vanuit de jeugd de hoofdmacht van Devoko bereikt te hebben, wil zij nu graag een stap hoger. Ze is dan ook zeer gemotiveerd om bij Ecare Apollo 8 om de prijzen te kunnen gaan spelen. Jet licht haar keuze toe: “Inmiddels heb ik ruim tien jaar bij volleybalvereniging Devoko gespeeld, waarvan drie jaar in het eerste damesteam. Op dit moment ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en maak hiervoor de overstap naar Ecare Apollo 8. Een club met vele ambities, zo willen ze binnen een aantal jaren het hoogste niveau in Nederland met het eerste damesteam bereiken. Hier wil ik dan ook graag mijn steentje aan bijdragen, omdat mijn ambitie daar ligt. Ik heb ontzettend veel zin om onder Bart en Thijs Oosting te trainen samen met mijn nieuwe teamgenoten.”

Naast volleybal is Jet vorig jaar gestart met haar opleiding, Academische Pabo, in Deventer en Enschede.

Antoinette Posthuma
Als tweede versterking zal het team Antoinette Posthuma verwelkomen voor de Passer / Loper positie. Antoinette brengt met haar staat van dienst een enorm stuk ervaring mee. Zij heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter de rug en is dan ook zeker geen onbekende. Begonnen in de jeugdopleiding van VC Sneek waar ze al snel op vroege leeftijd uitkwam in de Eredivisie, is ze aansluitend uitgekomen voor VC Weert, AMVJ Amstelveen, Nesselande, Pollux en de laatste jaren bij Eurosped TVT en Set-Up ‘65. Daarnaast heeft ze veel van Europa en de wereld gezien door zowel de wedstijden vanuit de Europacup en de CEV cup als door haar selectie voor Jeugd en Jong Oranje, waarmee ze vele toernooien, EK’s en WK’s heeft gespeeld.

Antoinette laat weten dat zij voor Apollo 8 heeft gekozen, omdat ze een stapje terg wil doen. Zoals zij zelf toelicht: “Een klein stapje dan. Want meedoen in de top van de topdivisie en gaan voor het kampioenschap is nog steeds een ontzettend leuke en ambitieuze uitdaging! Daarnaast lijkt Apollo 8 mij een erg leuke club en het team en de staf ook.”

Voor de speelsters uit de eigen jeugd van Ecare Apollo 8, zoals Diede Spekreise, Esmée Knuif en Laury Donker is de komst van Antoinette Posthuma ook van grote waarde. Haar rijke volleybalverleden kan hen helpen om verder te groeien naar eredivisie niveau.

In het dagelijkse leven is Antoinette werkzaam op de Marketingcommunicatie en Salesafdeling van ERMA Sport in Almelo.

Antoinette en Jet zullen daarmee aansluiten bij, Esther Huls, Bethe Olde Rikkert, Diede Spekreise, Imke Wieffer, Daisy van Rosmalen, Femke Wientjes, Esmée Knuif, Rianne Nijhof, Laury Donker en Marlies Waanders, de speelsters die van het huidige seizoen doorgaan.

Tevens zal de functie van teammanager van Irene Ellenbroek overgenomen worden door Roy van den Berg.
Jacomine Blokvoort zal vanuit haar rol als fysiotherapeute vanuit Fysiofit haar huidige rol blijven vervullen.

Reacties “Flink op weg met Dames 1 selectie voor 2016 – 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.