Geslaagde cursus Mentale Weerbaarheid

Je voelt je weleens onzeker op de bok..
Je hebt weleens te maken met vervelende coaches of spelers…en niet te vergeten het publiek..
Je twijfelt weleens over je beslissing, zeker na opmerkingen tijdens de wedstrijd…
Of denk je na de wedstrijd, dit nooit meer! Ze zoeken maar een ander…

Iedereen die als scheidsrechter op de bok zit of staat herkent dit wel.

Vanuit Veilig Sportklimaat is daarom  de workshop “Mentale Weerbaarheid” ontwikkeld. De workshop, die door de Nevobo is aangeboden, heeft als doel om extra handvatten aan te reiken om je als scheidsrechter weerbaarder te maken, zodat men beter om kan gaan met vervelende situaties. Afgelopen maand hebben scheidsrechters van Ecare Apollo 8 deze workshop gevolgd. De groep was een mengeling van jeugdige, minder ervaren scheidsrechters en zeer ervaren, minder jeugdige scheidsrechters.

De workshop werd gegeven door Dave Koppelaar, een zeer ervaren scheidsrechter die met mooie verhalen uit de praktijk de aanwezigen wist te boeien. Door met elkaar ervaringen te delen en bepaalde situaties aan Dave Koppelaar voor te leggen kreeg eenieder handige tips, hoe te handelen in bepaalde situaties. Een aantal konden zelfs met mooie praktijkverhalen te komen. (Wat doe je bijvoorbeeld als scheidsrechter wanneer iemand tijdens een wedstrijd het veld in komt lopen om een paal mee te nemen???)

Kortom, er werd gelachen, aandachtig geluisterd en goed meegedaan met de opdrachten. Deze avond werd door onze scheidsrechters dan ook als zeer leerzaam ervaren.
Vermoeid maar als een weerbaarder scheidsrechter keerde men huiswaarts, om de handige tips het jaar in de praktijk te kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.