post

Geen Supercup voor Dames 1

Het is Dames 1 niet gelukt om de Supercup te winnen bij de start van het nieuwe seizoen. Sliedrecht Sport was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de Bornse volleybalploeg.

Gelijk op

Beide teams waren in de eerste set goed aan elkaar gewaagd waardoor de stand gelijk op ging. De Bornse ploeg wist halverwege de set een gaatje te slaan en kwam op een 15-18 voorsprong. Na een time out kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en sloeg toe door de winst naar zich toe te trekken (25-22). In de tweede set begon Sliedrecht sterk en pakte een voorsprong van 7-3. Het team van Thijs en Bart Oosting knokte zich terug tot 7-7 en bleef in de set goed bij. Sliedrecht hield wel steeds een marge van twee a drie punten voorsprong en wist dit vast te houden. De tweede set ging daardoor met 25-21 naar de thuisploeg. Het verzet van Apollo 8 was gebroken waardoor de huidige landskampioen de derde set eenvoudig wist te winnen (25-15).

Tekst gaat verder onder foto.

Niet beloond

Na de nederlaag reageerde speelster Juliet Huisman teleurstellend. ‘We hebben onszelf niet beloond voor de goede voorbereiding die we gedraaid hebben. In de eerste twee sets gaan we gelijk op, maar aan het einde van de sets maken we kleine foutjes die ons de kop kosten. Onze pass was goed, maar we maakten het aan het net niet af.’

Slordigheden

‘We stonden in de eerste set goed te spelen’, vertelt trainer Thijs Oosting. ‘Door wat slordigheden lieten we Sliedrecht terugkomen tot 20-20. Vanaf dat moment maken zij de kansen in de aanval beter af dan wij. In de tweede set stonden we steeds een paar puntjes achter, dat verschil bleef op het scorebord staan. We kwamen goed mee, maar eroverheen komen lukte niet. De derde set was een stuk minder van onze kant. Aanvallend en blokkerend gaven we vandaag niet altijd thuis. Heel zuur, maar we moeten hier van leren. Vanaf maandag gaat de focus op de derby van komende zondag tegen Eurosped.’

Start competitie

Aankomend weekend start de competitie in de eredivisie. Apollo 8 begint met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Eurosped. De wedstrijd wordt op zondag 3 oktober gespeeld in sporthal De Veste in Borne. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.30 uur. Publiek is van harte welkom.