post

Geen bekerfinale voor Dames 1

Dames 1 heeft de finale van de Nationale Beker niet weten te bereiken. De Bornse eredivisionist wist drie matchpoints niet te benutten en zag tegenstander VV Utrecht alsnog in vijf sets winnen.

Op donderdag 10 maart werd de halve finale gespeeld in het Nationale Bekertoernooi. Apollo 8 speelde een uitwedstrijd tegen VV Utrecht. Aan het begin van de wedstrijd ontvouwde zich direct een strijd waarbij de stand gelijk op ging. De Bornse dames trokken aan het langste eind (25-27) en wonnen de eerste set. In de tweede set pakte het team van Thijs en Bart Oosting al een kleine voorsprong dat niet meer uit handen werd gegeven, 20-25 winst. De bezoekers keken tegen een comfortabele voorsprong aan en ook in de derde set nam het ruim afstand van de tegenstander (6-12). Die voorsprong werd uit handen gegeven en de thuisploeg kwam langszij. Apollo 8 knokte zich terug tot 23-23. De Bornse ploeg kregen vervolgens drie matchpoints, maar wisten deze niet te verzilveren. VV Utrecht ging er uiteindelijk met de winst van door (29-27). In het vervolg van de wedstrijd wist Apollo 8 niet meer het niveau te halen en verloor de vierde set met 25-14. Een vijfde set moest de beslissing brengen waarin Utrecht de sterkste was (15-11).

Tekst gaat verder onder de video.

Eigen niveau niet gehaald

De teleurstelling overheerste na de nederlaag. ‘Na de mooie overwinning op Sliedrecht gingen we vol vertrouwen naar Utrecht. Ondanks de 2-0 voorsprong weten we het niet door te trekken en halen we door veel druk van Utrecht ons eigen niveau niet meer. Dit resulteerde in een spannende 3-2 overwinning voor Utrecht’, reageert Marije ten Brinke direct na de wedstrijd.

Zuur verlies

‘Helaas stranden we in de halve finale van de beker’, vult trainer Bart Oosting aan. ‘Na tweeënhalve set leek er geen vuiltje aan de lucht, we stonden met 6-12 voor. Utrecht zette vanaf dat moment een tandje bij in de service. In deze fase kregen we de bal aanvallend maar niet aan de grond. Het was ondertussen een gelijk opgaande strijd geworden. Als eerste kwamen we op set- en matchpoint. Utrecht overleefde dit en won uiteindelijk knap die set. Het bleek de kanteling in de wedstrijd. In de resterende sets kwamen we moeilijk in ons ritme. Utrecht haalde daarentegen alles van de grond. Een zuur verlies, we hebben kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Het is enorm balen dat het niet gelukt is.’