post

Feestelijke seizoensopening!

Op donderdag 21 september hebben we tijdens de Algemene Ledenvergadering het nieuwe seizoen geopend. Het was een feestelijke avond omdat Gerrit Snellers tot erelid is benoemd. Daarnaast was er ook aandacht voor de jubilarissen. Erwin Wes, Jurgen Kamphuis, Joris Eleveld en Joris Elfrink. Samen zijn ze al 100 jaar actief voor de club.

De Algemene Ledenvergadering kende dit jaar een andere opzet. Onze voorzitter Martin Reesink opende de avond met een korte terug- en vooruitblik op het volleybalseizoen. Speciale aandacht was er voor de vele vrijwilligers die we binnen onze vereniging hebben. “We mogen trots op elkaar zijn wat we met elkaar hebben bereikt. Zonder vrijwilligers kan onze bloeiende vereniging niet draaien”, vertelde Martin Reesink.

Rob Honigh gaf vervolgens een korte toelichting over de toekomt van jongens/ herenlijn. Samen met enkele leden is hij bezig om te kijken hoe we het mannenvolleybal beter op de kaart kunnen zetten. Daarin wordt, op verschillende gebieden, de samenwerking gezocht met andere volleybalverenigingen. Concrete plannen zijn er nog niet, maar er zijn gesprekken gaande.

Natuurlijk waren er ook enkele officiële momenten op de avond. Marc van Harten gaat het bestuur van onze vereniging verlaten. We bedanken Marc voor zijn bijdrage en zijn blij dat hij op vele fronten actief blijft voor onze vereniging. Na de bloemen aan Marc werden de financiële prestaties gepresenteerd en gedechargeerd door de kascommissie.

Dit jaar hadden we maar liefst vier leden met een 25 jarig volleybaljubileum. Erwin Wes, Jurgen Kamphuis en Joris Elfrink kregen de bloemen en pen uitgereikt. Joris Eleveld is ook al 25 jaar lid van de vereniging, maar kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn.  Martin Reesink: “Ik feliciteer alle heren met deze prachtige mijlpaal. Naast volleyballen zijn ze op allerlei fronten actief voor Ecare Apollo 8. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor. En ik hoop dat ze nog vele jaren actief blijven.

En dan was er nog een feestelijke aangelegenheid. Gerrit Snellers werd, tot zijn grote verrassing, tot erelid benoemd van Ecare Apollo 8. “Gerrit is al meerdere jaren betrokken bij onze volleybalclub”, vertelt Martin Reesink. “Hij speelt zelf nog steeds volleybal, was trainer, lid van het bestuur, scheidsrechter en nog veel meer. Zijn grootste klus is echter het wedstrijdsecretariaat. Gerrit maakt het hele competitieschema. En voor een vereniging met meer dan 500 leden is dat een enorme prestatie. Deze prestatie is het afgelopen jaar beaamd door onze leden en Bornenaren. Gerrit werd dit jaar de winnaar van de wedstrijd clubhelden van de amateursport. Dit alles bij elkaar opgeteld deed ons besluiten om Gerrit te benoemen als erelid van Ecare Apollo 8. Dit voor zijn zeer bijzondere verdienste voor onze volleybalvereniging. Hij is een voorbeeld voor een ieder”.

Gerrit kreeg, in aanwezigheid van familie, een oorkonde en bloemen uitgereikt.

Tot slot was er nog de Quiz: wie is de echte Apollo 8 kenner. De presentatie was in handen van Jacqueline en Ingrid. Onder het motto “ petje op…petje af….werden de quizvragen gesteld over onze vereniging. En dit jaar bleek Hans de Vries onze club als beste te kennen en ging er met de wisselbeker vandoor! Gefeliciteerd Hans!

De avond werd afgesloten met een gezellig borrel in ons sportcafé.

Tot volgend jaar!

 

[AFG_gallery id=’149′]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.